Vegyészmérnöknek tanulók! Lehetne néhány kérdésem?
Még csak jövőre érettségizek, de valószínűleg vegyészmérnökire akarok jelentkezni.
Elsősorban melyik egyetemet/várost ajánljátok? Szívem szerint Pestre mennék, de mondhatnátok pozitívumokat negatívumokat.
Matek és kémia faktos vagyok, a mindkettő jól megy, főleg a matek. Szóval számolásokkal nincs problémám, de a fizika megértése már okozott gondot. kiváncsi lennék mennyire erős a fizika?
Miből érdemesebb emelt érettségit tennem? Matek/kémia? Még nem tudom melyik sikerülne jobban. :)
Milyenek a lehetőségek az egyetem után elhelyezkedés szempontjából?
Milyen a fiúk-lányok aránya? (én lány vagyok, tartok tőle hogy kinéznének, bár úgy hallottam ott sokkal jobb az arány mint a többi mérnöki karon.) Az egyetemi élet?
Milyen tárgyak vannak, mennyire nehéz elvégezni?
Mondhattok bármit amit érdemes lenne tudnom, nem jut eszembe több kérdés :D
Szia! Bocsi, hogy nem válaszolok mindenre, de itt van egy tájékoztató a BME-s képzésről:
Szerintem ezzel elég sok mindent lehet kezdeni. Nem mondom könnyű, elég nagyok az elvárások, de azért elég sok segédanyag, konzultációs lehetőség van, úgyhogy egyáltalán nem lehetetlen. Lányok kb. ugyanolyan számban vannak itt, mint fiúk. A Pannon egyetemet (Veszprém) akkor ajánlanám neked, ha biztos vagy benne inkább a technológia (mérnökség) érdekel jobban, mint a vegyészet (kémia).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!