Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Orvostanhallgatóktól kérdeznék...

Orvostanhallgatóktól kérdeznék néhány konkrétumot?

Figyelt kérdés

Meddig tartanak az órák egy nap?

Tényleg annyira nehéz egyetem, mint ahogy kívülállók mondják?

Mennyit kell naponta tanulni, hogy sikerüljenek a vizsgák?

Szeretsz oda járni? Ha újra döntened kellene, ugyanígy választanál?

Hány év, mire valaki szakorvos lesz, hogy néz ki a képzés? (számomra csak az első 6 év egyértelmű, utána hallottam már ilyet is, olyat is, mi az igazság?)

Kérlek, meséljetek, döntés előtt állok, és szeretnék információkat gyűjteni.

2015. jún. 20. 20:48
 1/2 anonim ***** válasza:

Az első 2 évről tudok nyilatkozni. Menjünk szépen sorban:

>Meddig tartanak az órák egy nap?

Változó, vannak hosszú napok, van, hogy csak egy órád van. Némely tárgyból az előadásokat el lehet lógni, pl. biofizikából úgy vizsgáztam le, hogy max. 2 előadáson voltam bent. Itt nézegethetsz SOTE-s órarendeket: [link]

>Tényleg annyira nehéz egyetem, mint ahogy kívülállók mondják?

Főleg az első 2 év nehéz, utána állítólag belerázódik az ember és kevesebb lesz a szivatós tantárgy/tanár (bár akad akkor is).

>Mennyit kell naponta tanulni, hogy sikerüljenek a vizsgák?

Változó, a szorgalmi időszaknak vannak lazább és nehezebb részei, vizsgaidőszakban meg ami a csövön kifér.

>Szeretsz oda járni? Ha újra döntened kellene, ugyanígy választanál?

Igen. Bár a 3. félévem nem sikerült és most passzív vagyok, szeptemberben visszamegyek és megcsinálom. A hivatástudat és a közösség annyira megfogott, hogy nem tudnék innen elszakadni.

>Hány év, mire valaki szakorvos lesz, hogy néz ki a képzés?

Az első szakképesítés megszerzése a szakterülettől függően 4-6 év. Ezalatt az embernek munkaviszonya van, tehát kap fizetést (már amennyit). Minden országban más a rendszer, ha jól tudom az osztrák és a német hasonlít a legjobban a miénkhez, ők el is ismerik a mi szakképesítéseinket, az angolszászok viszont nem.

2015. jún. 20. 21:53
 2/2 anonim ***** válasza:

Mondjuk hallgató már nem vagyok ( :'( ), mivel nemrég leállamvizsgáztam, de azért ezekre még tudok válaszolni:DD

1. Változó. Függ a sulitól, az évfolyamtól és persze attól, hogy hány kurzust veszel fel... A sulik honlapján általában meg lehet találni az órarendeket.

De átlag heti 30-35 órám volt (ha 45 percnek veszünk egy órát).

2. Kinek mi számít nehéznek. Csúszás nélkül végeztem elég jó eredménnyel, de meg kellett dolgozni érte, nem a két szép szememért adtak diplomát. Viszont emberfüggő, hogy kinek mennyire megy könnyen/nehezen.

3. Képességfüggő. Én szorgalmi időszakban elég ritkán vetemedtem tanulásra, vizsgaidőszakban viszont reggel 8-tól délután 5-6-(7-8) óráig tanultam kisebb szünetekkel.

4. Igen, szerettem. Életem legjobb évei voltak, őszintén szólva bánom is, hogy vége.

5. Attól függ, milyen szakorvos akar lenni. Az első szakképzés 3-6 éves szaktól függően. El kell menni pár tanfolyamra, meghatározott osztályokon kell meghatározott időt tölteni és dolgozni.

2015. jún. 21. 00:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!