Néhány kérdés főiskoláról, OKJ-ról, munkáról?
A kiiratkozás nem tudom, hogy megy pontosan, de keresd fel a tanulmányi osztályt, úgyis rajtuk keresztül fogod intézni. Ha jól tudom, most szeptemberben még ki tudsz iratkozni úgy, hogy nem veszik el államis féléved egy sem (persze ha nem fizetősön vagy eleve). Egyébként ez ilyen, középiskola az semmi a felsőoktatáshoz képest, teljesen máshogy kell hozzáállni, sokkal önállóbban kell tanulni, és jóval többet.
Az OKJ "könnyebb" bizonyos szempontból, de nem ilyen szabad. Olyan, mint a középiskola, hogy van egy fix órarended, reggeltől délutánig bent vagy, de okj-je válogatja, egy barátnőm 8-5 között volt bent minden áldott nap, és rohadt sok beadandója volt, szóval ő gürizett annyit, mint más az egyetemen. Nem mindegy, milyen szakma érdekel, mert nem lesz mindenhol ugyanolyan nehézségű, és nem mindegyik hasznos. Érettségivel nem találsz ugyanolyan munkát, mivel egy OKJ szakmát ad pluszban. Ha valahova szaktudás kell, oda nem vesznek fel érettségivel, hacsak nincs már x év tapasztalatod a területen.
Elhelyezkedni felhasználói szintű számítógépes ismeretekkel - mit jelent a magas? programozni tudsz? vagy csak ügyesen írsz e-mailt és ismered az excel függvényeit? - nem igazán lehet, hacsak nem vagy nagyon komoly szinten bizonyos képességekből. Gondolom az nem perspektíva, hogy 80 ezerért legyél valahol asszisztens, aki adminisztrál 40 évig.
Az a baj, hogy okjval is kib*szott nehéz elhelyezkedni, pályakezdőként főleg. De talán jobb lehetőségeid vannak mint érettségivel. Főleg ha kerestetett végzel el.
Nálunk annak idején úgy volt, hogy nagyon házi nem volt. Ha volt akkor meg az olyan volt a dolgozat is.
Bár sok tárgyból inkább beadandót kértek.
Én anno nappalin voltam egy közeli középsuliba OKJ-n.
Lehet máshol másabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!