Szerintetek mit tegyek?
Lehet, hogy rossz témába írtam, ezért elnézést kérek előre.
Szóval, hetedikes vagyok, és apukám és anyukám messze vannak egymástól, viszont már 10 éve anyukámmal élek.
Tervezem, hogy két év múlva (gimi) apukámhoz költözöm, már megvan az iskola is, ahova megyek, stb. Anyával is beszéltem már erről, viszont nem mondtam meg neki konkrétan, hogy apumhoz költözöm, annyit mondtam, hogy nem tudom.
Viszont gyomorgörcsöm van már előre, mert jövő decemberre le kell adni a felvételi jelentkezést, és én nem akarom egyedül itthagyni anyut, viszont a gimi, amit kinéztem magamnak, nagyon erős iskola, és annyira jó lenne ott tanulni! Viszont már anyu mondja, hogy előre görcsöl, hogy mi lesz, mert lehet hogy itthagyom...és lelkiismeret furdalásom van.
Ti mit tennétek a helyemben?
Mindenképpen beszélj róla anyukádnak. Legyél vele őszinte, mond el neki a terveidet az elképzeléseidet. Lehetséges, hogy megharagszik (bár ezt kétlem) vagy szomorú lesz, de ha szeret úgy is a te érdekeidet fogja nézni és megérti, hogy esetleg messzire mennél tovább tanulni.
Viszont semmiképpen ne támadd le szegényt egyszerre avval, hogy te elköltöznél mire gimis leszel. Óvatosan puhatolózz, mesélj neki a gimiről amit néztél, hogy milyen jó lenne és a te elképzeléseidnek pont megfelelne. Aztán majd felhozhatod azt, hogy messzebb van esetleg el kellene utazni stb.
Ha pedig mindenképpen abba a suliba mennél akkor elkerülhetetlen a beszélgetés róla anyukáddal.
Viszont addig is szerintem érdemes lenne más sulik után is nézni, hiszen nagyon sok erős gimi van, akár ott a közeledbe is és nem kellene elutaznod olyan messzire :)
És még az is lehetséges, hogy találsz egy közeli nagyon jó sulit ahova szívesen jelentkeznél! :)
Remélem tudtam segíteni, és sok szerencsét, remélem valahogy azért sikerül megoldani a helyzetet. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!