Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért nem tornáznak a gyerekek...

Miért nem tornáznak a gyerekek torna órákon?

Figyelt kérdés
Ha megkérdezem gyerekeimet, mit csináltak a tornaórán, a válasz: semmit, ültünk a padon. Esetleg fociztunk, kosaraztunk, futottunk. Nem kéne egy kicsit a gerincüket, a vázizomzatukat is erősíteni, mikor állandóan ülnek? Álljak neki itthon edzést tartani nekik? Úgy látom a testnevelés óráknak semmi értelme.
2010. márc. 16. 10:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk év elején kőkeményen vette a tasitanár az órát,mostanra márcsak a kötelező feladatokat kell teljesítenünk (felmérések,stb..). Legtöbbször az órán mi is kosarazunk,röpizünk vagy valami kiütős játékot játszunk. De gyakran van olyan is hogy csak szimplán elbeszélgetünk a tanárúrral vagy hoz DVD-t és filmet nézünk, de zenét is szoktunk hallgatni.

Amúgy a gyerekek kb 70%-a utál mozogni tesiórán (és ez nem függ össze a testalkatával),és ezt a tanárok tudják és tényleg csak a nagyon minimumot várják el tőllünk. Aki komolyabban akar foglalkozni a mozgással az úgyis eljár kondizni,különböző edzésekre (foci,kosár...).

Heti két-három órában tényleg nem sok mindenre lehet haladni.

Aztis figyelembe kellk venni hogy a férfitanárok a lányokkal általába sokkal elnézőbbek mint a fiúkkal. A fiúkat nállunk férfi tanítja és ott kőkemény tesióra folyik,pedig a tanár úr egyátalán nem szigorú vagy erőskezű. Ha nő tanít akkor arról sajnos nincs tapasztalatom...

15/L

2010. márc. 17. 15:41
 12/15 anonim válasza:
Kérdező, ha eddig nem tűnt volna még fel, ezek a játékok is sport, megvannak a szabályai, megvan a mozgástechnikája. Vagy szerinted a kézilabdások, a vízilabdázók, a röplabdázók, és a többi csapatsportban játszó versenyzőink, olimpikonjaink nem sportolók, csak játszanak? Nekem egy kézilabda egyszer kificamította a hüvelykujjamat, hetekig fájt. Nézz utána légyszíves egy tanmenetnek, meg ezeknek a sportoknak, meg talán hogy mennyiből kell megélnie egy pedagógusnak, és mennyi felelősség meg munka van valójában az óra mögött, amit lead, csináld utánuk, természetesen azért a fizetésért... Ha nem sportszakiskola, akkor ez az óramenet jó, ha téged zavar, akkor írasd be a gyerekeidet sportszakkörre, ahol tényleg jól megizzasztják majd őket, csak nehogy aztán a tanulás rovására menjen.
2010. márc. 17. 21:26
 13/15 anonim ***** válasza:

Nem szeretnék kötözködni és nem bántásból írom, tényleg, de úgy érzem, túl nagy "szent"nek látod a gyerekeidet, ami persze nem baj. De azért azt ne mondd, hogy tanulni is imádnak!

Bár igaz, te ismered őket, te tudod!

De egyébként a testnevelés órákat én sem szeretem, pedig nem annyira bunkó a tanárúr.

2010. márc. 18. 15:07
 14/15 anonim ***** válasza:

14 vagyook gimis.

és hidd el semmit nem ér a tesi,most az h heti,1-2 45 perces testenvelés van.Mire mészvele?

Aki nem sportol annak semmit nem ér.

Aki meg sportol annak se ér semmit.

Ma péládul mindenki 10 jegyet kapott tesiből.

És mire megyünk vele az életben?Nem háborodni szeretnék hisz minden nap 1,5-2 óra keménye edzésem van,kivéve pénteken.Ez a tesi megse kottyan nekem.

De aki meg nem sportol hidd el nem lesz keményebb tőle

meg semmi.

Annyi,hogy büdösen kell 4-6 órátmég végigülni.És kellemetlenül érzed magad,hisz tusolni már nincs idő.

És nem tudom mennyi idősek a gyermekeid,de nehogy

azt hidd,hogy SOHA nem hazzudnak és MINDENBEN becsületesek,mert ha így is lenne az már beteges szerintem.Nem azt mondom,hogy hazudozzanak,de az,hogy

néha füllentés elhangzik azzal nincs semmi hisz gyerekek vagyunk és ebből fogunk tanulni.Becsületes vagyok

de az,hogy néha ne fülletsek az nem megy,ezt anyu is tudja és nem álltatja magát.Szerintem ez a normális.

2010. márc. 18. 18:16
 15/15 anonim ***** válasza:

Ez csak tanár függő hogy mit csinálnak tornaórán. Nálunk ez úgy van ha tesizünk akkor futás be melegítés akkor egy adott anyagrész gyakorlása, és értékelés jegyre. Ha játékóra van akkor mindenkinek kötelező csinálni valakit, 3 lehetőség szokott lenni, vagy focizás, vagy kosárra dobás, ha szabad az iskola ondi terme akkor oda is lehet menni, és a tanár folyamatosan figyeli hogy ki mit csinál.

Persze van olyan tanár ahol tesi órán csinálnak pár számonkérést futásból vagy egyéb másból hogy legyenek jegyek, aki akar focizik, aki nem az ott ülhet a padon, még át se kell öltöznie ilyenről is hallottam már.

2011. szept. 7. 12:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!