Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért nem tornáznak a gyerekek...

Miért nem tornáznak a gyerekek torna órákon?

Figyelt kérdés
Ha megkérdezem gyerekeimet, mit csináltak a tornaórán, a válasz: semmit, ültünk a padon. Esetleg fociztunk, kosaraztunk, futottunk. Nem kéne egy kicsit a gerincüket, a vázizomzatukat is erősíteni, mikor állandóan ülnek? Álljak neki itthon edzést tartani nekik? Úgy látom a testnevelés óráknak semmi értelme.
2010. márc. 16. 10:44
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Én azért megkérdezném a tanárt is, elvégre hallgattassék meg a másik fél is. Nem bántani akarom a gyerekeket vagy védeni a tanárokat, de a gyerekek elég találékonyak, ha valamilyen feladatot nem szeretnek csinálni, akkor indokok sorait veszik elő a tanárnak, hogy ők azt miért is nem csinálhatják.
2010. márc. 16. 11:10
 2/15 anonim válasza:
53%
Akkor is ilyen hiszékeny leszel, ha felmelegítik a lázmérőt, hogy ne kelljen másnap bemenni dolgozatot írni? :-D
2010. márc. 16. 11:18
 3/15 A kérdező kommentje:

Második: a gyerekeim nem hazudnak, nem úgy neveltem őket és nincs rá okuk.

És nem az én gyerekeim nem tornáznak, hanem az egész osztály. Kb 4-5 suliról van ez a tapasztalatom.

2010. márc. 16. 11:35
 4/15 anonim válasza:
67%
Igen, én is jó tanuló voltam és jól nevelt jó gyerek, mégis trükköztem, ha úgy adódott, igaz, nem gyakran. Nem kell mindent elhinni a gyereknek, amit csak így félvállról mond. Vagy nem akar beszélni valamiről, vagy ki akar bújni valami alól.
2010. márc. 16. 12:04
 5/15 A kérdező kommentje:
Mind a három gyerekem? Ők ha betegek, sem tudom itthon marasztalni őket, becsületes, tanulni szeretők. Szerintem a tornatanároknak kényelmesebb, ha a gyerekek fociznak vagy futnak 5 kört, addig nekik nincs sok dolguk.
2010. márc. 16. 14:24
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Mi a baj a focival meg a kosárlabdával?

Legalább mozognak.

2010. márc. 16. 15:34
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
mi is mindig csak focizunk meg kosarazunk.. értelmes dolgokat félévente 1x.. pl ebben az évben egyszer volt hogy szekrényt ugrottunk.
2010. márc. 16. 15:52
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Jó nekik! Nekünk iszonyatosan durva a tesi óránk. Gimisek vagyunk és jól megszívtuk. Heti kétszer 45 perc és hidd el nagyon kemény! Olyanokat csináltat, hogy szaltó és ha nem bírod egyből akkor leordítja a fejed és az egész osztályt odaállítja, hogy röhögjenek rajtad, mert béna vagy meg stb. Szóval ez itt meg a ló túlsó oldala, vigyázz, nehogy a gyerekeid fázzanak aztán rá!
2010. márc. 16. 16:30
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Én pl azért utálom a tesiórát, mert nagyon megizzadok, tusolásra nincs se lehetőség, se idő, és úgy kell izzadtan végigülnöm 3-4 órát...

gimis vagyok amúgy.

2010. márc. 16. 20:06
 10/15 A kérdező kommentje:
Utolsó kettő. Higyjétek el, ti jártok jobban, mert hozzászoktok a mozgás igényéhez, így ha kikerültök, később is kevesebb az esélye, hogy eltunyultok, később öregedtek, később kezd sorvadni az izomzat. Nekem is kemény tornaórák voltak, a tanár mindig azt mondta, hogy majd megemlegetjük a szülőágyon, és igaza volt, a szülés is könnyebb volt, és azóta sem tudom elhagyni magamat.
2010. márc. 17. 08:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!