Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Van egyáltalán bármi jó a...

Van egyáltalán bármi jó a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumaiban? (Refi, Dóczi)

Figyelt kérdés
Annyi mocskot olvastam és hallottam róluk már... van bármi előnyük?

2015. szept. 27. 15:45
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
67%
Azért az emberek hozzáállásán is múlik, hogy egy közösségnek milyen a megítélése. Nekem is járt oda egy ismerősöm, és megcsömörlött a vallástól, képmutatástól sajnos. Amúgy érdekelné a hit, csak ahol szabályokat csinálnak belőle, azt nehéz bírni.
2015. szept. 27. 21:51
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
Hát.... talán a gyenge oktatási színvonal előny okosaknak, mert így nem köti le ténylegesen minden pillanatukat a rendszer... bár inkább izzadnék vért egy Tóth Árpádban...
2015. nov. 10. 20:46
 3/26 anonim ***** válasza:
100%

Ha esetleg valamelyik egyházi fejes semmirekellő kölyke vagy, olyan szinten, hogy egy tőmondatban tudsz 3 helyesírási hibát ejteni, ennek ellenére irodalmi öntevékeny kört szeretnél alapítani az iskolában, akkor megpróbálhatod a refit. (Igen, ez megtörtént.)

Egyébként kétlem hogy bármi előnye lenne, nem véletlenül olvasol ennyi mocskot.

2015. nov. 20. 09:07
 4/26 anonim ***** válasza:
100%
de szar ezt olvasni (dóczys vagyok)
2015. nov. 26. 19:54
 5/26 anonim ***** válasza:
100%
A gyenge oktatási színvonal pláne az okosoknak nem előny, mert emelt érettségit a refis tudással magántanár nélkül nem fogsz összehozni. Tudom, a fél évfolyamunk ezzel szopta fel.
2015. dec. 4. 13:30
 6/26 anonim ***** válasza:
100%
Az előző válaszoló kommentjét továbbgondolva azt kell mondanom, hogy ami emelt szintű érettségi(ke)t akar, az bizony az órarendi kereteken kívül magántanárhoz kell járjon, vagy valamilyen kurzusokra. A refiben, meg szerintem úgy általában is nagyon csekély olyan gyerek van, aki kiemelkedően jó érettségi bizonyítványt tud felmutatni emelt szint(tekk)el, és magántanár nélkül. A refiben vagy 2 ilyen jut egy évfolyamra.
2016. febr. 24. 16:17
 7/26 anonim válasza:
77%
REFI:Igazából semmi jó nincs abban az iskolában, csak a közösség. De az nagyon. Én most másodikos vagyok és legszívesebben ott hagynám az egészet de a társaság miatt maradok. A tanároknak egy kis része nagyon jó a tanár de a legtöbb nem tud tanítani. Ha oda jársz akkor biztos lehetsz benne hogy bejutsz arra az egyetemre amit kiszemeltél (kivéve ha buta vagy, mert akkor a legerősebb gimiben sem tudsz jól leérettségizni) Maga az iskola gyönyörű (én már az új épületben kezdtem). A lánykolira nincsenek szavak. Penészes az összes zuhanyzó (szintenként ötből három működik)és a szélső szobák falai. A gáz és a mikró nem működik. Nem lehet bevinni vízforralót(ha észreveszik akkor elveszik (nekem eddig kétszer vették el)és csak a szülőnek adják vissza), de a hajvasalóért és a hajszárítóért is beszólnak. A ruházatért is sokszor beszólnak, meg a sminkért. A haj- és körömfestésért is. Én a műkörmömért kaptam egy osztályfőnökit...... Ha este fél tíz után telefonozol akkor elveszik és egy hónapig le kell adnod a sziló ideje alatt és este kapod vissza de negyed 10-kor megint le kell adnod és csak reggel kapod meg. Nincs szabadidőd. Nekem szint minden nap 4-ig van órám és 5.kor már kezdődik a sziló utána már sehova se maradsz. A bentmaradós hétvégékről inkább ne is beszéljünk....... De egy jó színvonalú iskola. Én is minden nap szidom de attól szeretek oda járni.
2016. márc. 25. 13:43
 8/26 anonim ***** válasza:
100%

Hogy érted hogy jó színvonalú iskola, mikor fenn írtad hogy a tanárok csak kis része tud tanítani? Ezek így eléggé kizárják egymást. Neked szerencséd van hogy kifogtad azt a pár tanárt, de mi lesz azokkal akiknek a maradék semmirekellőből jutott?

Én garantálom neked hogy máshol ugyanilyen jó, sőt még jobb is a társaság, csak ezt még most nem tudod! Ott délután is magadnak oszthatod be az időd, nem lopják el a telefonod (IGEN EZ TÖRVÉNYBE ÜTKÖZIK! Remélem lesz végre valaki aki feljelentést tesz!) és nem zárnak be még hétvégére is!

Elhiszem hogy most élvezed a társaságot, ez most még 2 évig tart, de mi lesz utána életed további évtizedeiben? Mert hogy felvesznek-e oda ahova szeretnéd, arra majd térjünk vissza mikor kezedben lesz a sikeres felvételi értesítő! Meg hogy mennyi mindent kell majd bepótolnod az egyetemen, ami a csoporttársaidnak teljesen evidens volt a középiskolában!

Sajnos én voltam olyan hülye, hogy nem hagytam ott azonnal ezt a szemétdombot miután először betettem oda a lábam, de neked nem kell ugyanezt a hibát elkövetned!

2016. márc. 27. 19:34
 9/26 anonim ***** válasza:
100%

Hagyjuk már hogy a refiből bármelyik egyetemre felvesznek, az osztályom a suli legjobb átlagú osztálya volt szinte mind a négy évben, az emelt érettségiken viszont úgy hullott mindenki, aki nem járt különtanárhoz, mint a legyek. Egyszerűen sem a tagozatok, faktok, semmi sem képes arra hogy csak a suliban megszerzett tudással letegyél mondjuk egy 70%-os biosz érettségit. Akiknek jobban sikerült, azok kivétel nélkül súlyos tízezreket fizettek ki magántanárokra az utolsó hónapokban, sőt, akár években is.

Három nyelv van, az angol a német és a latin (bár úgy hallottam hogy talán indult szakkör szinten orosz is nemrég), ez édeskevés, lassan egy nagyközség állami gyűjtőgimijében is alap az olasz, francia, spanyoloktatás, itt erre sajnálják a keretet. Meg úgy általánosságban a felszerelésre (a kémia, fizika előadók eszközei még most is 30-40 éves átlagéletkorúak, kb. semmi sem működik) is, diáknapok gyakorlatilag nincsenek, esetleg néha a RAB (a házi focikupa). A diákok le vannak szarva, persze egyházi rendezvényekre, fogadóvacsorákra meg ilyenekre van pénz, a négy évem alatt egyszer nem volt egy normális diáknap értelmes programokkal, esetleg meghívott előadóval, zenével vagy akármi. Persze erre mindig az a védekezés hogy ezt a diákoknak kellene jelezni meg megszervezni, hát persze, 4 évig voltam a diákönkormányzatban, ami végig teljesen el volt nyomva, egy szaros ki mit tudot alig lehetett megszervezni.

Önző, álszent banda a vezetőség, akik egyáltalán nem törődnek a diákokkal, csak játsszák a saját kis bennfenntes játékukat a többi egyházi fejessel meg az ostoba, jellegtelen rendezvényeikkel.

2016. márc. 29. 13:31
 10/26 A kérdező kommentje:
Nem, nincs orosz. A németről meg annyit, hogy már nyugdíjas tanárok vannak visszahívva óraadónak, tehát ennyit erről. Pénzből ugye jobban kijön egy óraadó nyugdíjas tanár, mint egy fiatal, tökös tanár teljes állásban.
2016. márc. 29. 20:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!