Van egyáltalán bármi jó a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumaiban? (Refi, Dóczi)
Ha esetleg valamelyik egyházi fejes semmirekellő kölyke vagy, olyan szinten, hogy egy tőmondatban tudsz 3 helyesírási hibát ejteni, ennek ellenére irodalmi öntevékeny kört szeretnél alapítani az iskolában, akkor megpróbálhatod a refit. (Igen, ez megtörtént.)
Egyébként kétlem hogy bármi előnye lenne, nem véletlenül olvasol ennyi mocskot.
Hogy érted hogy jó színvonalú iskola, mikor fenn írtad hogy a tanárok csak kis része tud tanítani? Ezek így eléggé kizárják egymást. Neked szerencséd van hogy kifogtad azt a pár tanárt, de mi lesz azokkal akiknek a maradék semmirekellőből jutott?
Én garantálom neked hogy máshol ugyanilyen jó, sőt még jobb is a társaság, csak ezt még most nem tudod! Ott délután is magadnak oszthatod be az időd, nem lopják el a telefonod (IGEN EZ TÖRVÉNYBE ÜTKÖZIK! Remélem lesz végre valaki aki feljelentést tesz!) és nem zárnak be még hétvégére is!
Elhiszem hogy most élvezed a társaságot, ez most még 2 évig tart, de mi lesz utána életed további évtizedeiben? Mert hogy felvesznek-e oda ahova szeretnéd, arra majd térjünk vissza mikor kezedben lesz a sikeres felvételi értesítő! Meg hogy mennyi mindent kell majd bepótolnod az egyetemen, ami a csoporttársaidnak teljesen evidens volt a középiskolában!
Sajnos én voltam olyan hülye, hogy nem hagytam ott azonnal ezt a szemétdombot miután először betettem oda a lábam, de neked nem kell ugyanezt a hibát elkövetned!
Hagyjuk már hogy a refiből bármelyik egyetemre felvesznek, az osztályom a suli legjobb átlagú osztálya volt szinte mind a négy évben, az emelt érettségiken viszont úgy hullott mindenki, aki nem járt különtanárhoz, mint a legyek. Egyszerűen sem a tagozatok, faktok, semmi sem képes arra hogy csak a suliban megszerzett tudással letegyél mondjuk egy 70%-os biosz érettségit. Akiknek jobban sikerült, azok kivétel nélkül súlyos tízezreket fizettek ki magántanárokra az utolsó hónapokban, sőt, akár években is.
Három nyelv van, az angol a német és a latin (bár úgy hallottam hogy talán indult szakkör szinten orosz is nemrég), ez édeskevés, lassan egy nagyközség állami gyűjtőgimijében is alap az olasz, francia, spanyoloktatás, itt erre sajnálják a keretet. Meg úgy általánosságban a felszerelésre (a kémia, fizika előadók eszközei még most is 30-40 éves átlagéletkorúak, kb. semmi sem működik) is, diáknapok gyakorlatilag nincsenek, esetleg néha a RAB (a házi focikupa). A diákok le vannak szarva, persze egyházi rendezvényekre, fogadóvacsorákra meg ilyenekre van pénz, a négy évem alatt egyszer nem volt egy normális diáknap értelmes programokkal, esetleg meghívott előadóval, zenével vagy akármi. Persze erre mindig az a védekezés hogy ezt a diákoknak kellene jelezni meg megszervezni, hát persze, 4 évig voltam a diákönkormányzatban, ami végig teljesen el volt nyomva, egy szaros ki mit tudot alig lehetett megszervezni.
Önző, álszent banda a vezetőség, akik egyáltalán nem törődnek a diákokkal, csak játsszák a saját kis bennfenntes játékukat a többi egyházi fejessel meg az ostoba, jellegtelen rendezvényeikkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!