Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mit tegyek, ha már év elején...

Mit tegyek, ha már év elején van 2 darab hármasom?

Figyelt kérdés

Sajnos becsúszott matek szintfelmérőre egy hármas, mert be kell vallani, hogy 30 perc nem elég 10 feladat megoldására számológép nélkül.

Angol szódolgozatra meg elfelejtettem tanulni.

Nagyon rossz kezdés ez így 9. osztály év elejére? Természetesen vannak már ötöseim, de nagyon nagy lelkiismeret furdalásom van, amióta becsúszott a második hármas is.:(

2015. szept. 25. 20:02
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
a gimi első két évét abszolút le lehet szarni, nem kell túlbuzgónak lenni, gondolom nem a matek a szíved csücske
2015. szept. 25. 20:05
 2/9 A kérdező kommentje:
Dee, az a gond, hogy jó matekos vagyok, és szeretem is, na meg versenyekre is járok... Nekem lett a legjobb, pedig reálos osztályba járok.
2015. szept. 25. 20:08
 3/9 anonim ***** válasza:
49%
Szard le, legyen meg az érettségid aztán cső.
2015. szept. 25. 20:08
 4/9 anonim ***** válasza:
75%

Oh come on!

9. első félévében ez elég gyakori. Meg kell szokni az új tanárokat és hogy kinél hogyan lehet jobb jegyeket szerezni, milyen rigolyáik vannak, hogy lehet bevágódni, egy teljesen új közösség, másfajta számonkérési módszerek stb stb. A tanárok is tisztában vannak ezzel, még bőven ki tudod javítani, felesleges emiatt lelkiismeret furdalást kapni.

2015. szept. 25. 20:10
 5/9 anonim válasza:
72%

Hasonló cipőbe járok -hihetetlen maximalista lévén egy darab 4-estől egész egyszerűen kiborulok. De megtanultam, hogy nem kell ezt ilyen drámaian felfogni; ha az órákon többet jelentkezel és szorgalmasan fogsz tanulni nem lesz gond és majd a kerek ötösök eltakarják majd azokat a jegyeket. Olykor a jegy nem is mutat valós képet a tudásról, így inkább arra figyelj, hogy érted-e egyáltalán.

De ha tényleg igyekezni fogsz, a tanárok észre fognak venni, szurkolok! Menni fog, hidd el. :)

2015. szept. 25. 20:13
 6/9 anonim ***** válasza:
27%

Ezzel az egyetlen probléma az, hogy kedvenc tanáraid majd jól elkönyvelnek közepes képességű , szürke tanulónak, és a skatulyából nehéz kimászni.

Katasztrófa nem történt, az életed nem ezen a két hármason múlik, és fogsz még karót is kapni bőven (gondolom, lány vagy, fiú ilyenen nem rinyál) , de ha rám hallgatsz, meginterjúvolod a tanerőket, hogy szeretnél javítani. Inkább nézzenek buzgómócsingnak, mint átlagdiáknak, utóbbinál nagyobb katasztrófa, ha valaki el akar érni valamit, nincs.

2015. szept. 25. 20:14
 7/9 anonim ***** válasza:

Én egy nagyon erős általánosból mentem anno egy közepesen erős gimibe. Az ált.suliban 4-es, 5-öst kaptam matekból, versenyekre jártam stb, majd gimiben az első félévben majdnem 2-es lettem, épphogy összekapartam a 3-ast (matekversenyre jelentkeztem és minden tovább jutott körért kaptam egy 5öst, a Zh-im viszont 2-esek lettek). Viszont az első év végére összehoztam a 4-est majd a további években lazán meglett 5-re a matek. Az akkori matek tanárom mondta, hogy nagyon javasolja nekem, hogy valami matekkal foglalkozó szakra menjek (úgy is lett), úgyhogy ez már a 3. évem alkalmazott közgazdaságtan szakon és simán megy.

Szóval amire ki szeretnék lyukadni, hogy csak azért mert most összeszedtél pár rosszabb jegyet még nem lesz semmi, simán lehet javítani rajta.

2015. szept. 25. 20:21
 8/9 anonim ***** válasza:
*nem ZH, TZ bocsánat, kissé rég volt :D
2015. szept. 25. 20:22
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!:)
2015. szept. 25. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!