Mi a különbség a matematika tanár és a matematikus között vagy mondhatnám azt is, hogy a fizika tanár és a fizikus között?
> 3 évig szinte ugyan azt tanulják, csak akik BA-n tanultak
Ezt valahogy nem hiszem. Ahogy fentebb írtam, én még a bolognai rendszer előtt jártam mindkettőre de egy percig nem tanulták ugyanazt, a kutatószak összehasonlíthatatlanul nehezebb volt. Aligha hiszem hogy ez a bolognai rendszer bevezetésével hirtelen le lett butítva.
Az ELTE-TTK tantervét elnézve matematika szakon aligha tanulják ugyanazt mint a matematika tanári szakon (matematika minor-on vagy matematika major-on)..
Bár a matematika szak elméleti és az alkalmazott matematikus szakirányainak tárgyait elnézve azért megértem h a tanári szakokon tanulók azért mégis szeretnék ezt hinni...
Azért nem mindig lehet általánosítani.
Jártam egy fizikus, matematika tanárhoz (aki még csillagász is volt ha jól emlékszem) felvételi előtt.
Sokat kihagytam az érettségi és a fősuli között, de úgy átvette velem az anyagot, hogy még az építőmérnöki első évében is megéltem belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!