Ti milyen nehézség szerinti sorrendet állítanátok fel az alábbi szakok között?
Egyetemre készülök, és mivel a pontszám nem sokat árul el, érdekelne, hogy hol, mit könnyebb/nehezebb elvégezni.. Ti milyen sorrendet mondanátok az alábbiakra?
- BME TTK Matematikus
- BME VIK Mérnök informatikus
- ELTE TTK Matematikus
- ELTE IK Programtervező informatikus
(Esetleg még a fentiekhez képest hozzávéve a két egyetem fizika szakjait is..)
Mérnök infó
Programtervező infó
ELTE matek
BME matek
Teljesen jogos..
Kérlek írjátok oda azt is, hogy milyen szempontok, tapasztalat, információ stb. szerint állítottátok fel a sorrendet..
Ez attól függ mi érdekel jobban, neked milyen a mentalitásod, elméleti vagy inkább alkalmazott tudományok érdekelnek stb.
Hiába írja valaki, hogy neki könnyű, ha téged nem érdekel, vagy nem érted meg és fordítva
ELTE Proginfós vagyok. Szerény meglátásom szerint a BME mérnökinfó nehezebb az ELTE proginfónál, bár ez biztos beállítottság kérdése is. BME-n van fizika, ELTE-n intenzívebb a programozás, emellett a matek szerintem mindkét szakon hasonlóan kemény.
Hogy a Matematikus szakok közül BME vagy ELTE TTK... hát ezt nem tudom :D
Az pedig teljesen beállítottság kérdése, hogy a matekszakokat, vagy az informatikus szakokat tartod nehezebbnek, programozás/fizika mennyire vonz, ez a kérdés igazából. Matekot mind a négy szakon kapsz a pofádba rendesen (Matematikus szakon nyilván többet). :D
A mérnök informatikusról nem tudok véleményt mondani.
ELTE TTK Matematikus
BME TTK Matematikus
ELTE IK Programtervező Informatikus.
Köszi az eddigi válaszokat!
Igen, a skála két végét tényleg nem ártana rögzíteni :)
Egyébként, aki megírta a véleményét mi alapján rangsorolt? (megtanulandó anyag mennyisége, számonkérések minősége vagy szívatás mértéke a tanároktól?)
Gondolom a népszerűbb infón nagyobb lehet a kiszóródás is, az plusszba rátehet még a nehézségre..
Még annyit, hogy hallottam, hogy a fizika szak brutális.. Ezt hova szúrnátok a rangsorban? (a fizika nem opció ugyan, csak a viszonyítás miatt érdekel, mert sokat meséltek róla..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!