Egy ateista embernek muszáj bejárnia hittanra?

Bármilyen közösségbe kéred be magad, el kell fogadnod a közösség már kiforrott szabályait!
Mi az indokod, hogy ateista létedre vallási felekezet által működtetett iskolába akarsz járni?
Mit fogsz akkor szólni, ha megkövetelik az istentiszteleten részvételed? Netán a gyónást/áldozást//Úrvacsorát is?

Én onnan indítanám a dolgot, hogy nem hinném, hogy 13 évesen az embernek valós és komoly elköteleződése lehet az ateizmus mellett vagy ellen.
Egyébként, ahogy írták, el kell fogadni a szabályokat. De az iskolánál kellene érdeklődni, nem pedig itt, hogy mennyire szigorúak a szabályok. Már elég sokat lazultak a szabályok, de attól még a vallás és isten ott van a mindennapi életben egy egyházi iskolában, ha nem bírsz ezzel megbarátkozni akkor felejtsd el. Marad a kollégium

Én is vallásos iskolába jártam, annak ellenére, hogy nem vagyok hívő, de kussoltam, elfogadtam, hogy ők hisznek, elmentem még a kötelező misékre is, mert ezzel járt az iskola.
Attól mert ateista vagy, nem fog a hátrányodra válni, ha megismered a vallást, szerintem az alapműveltség része is bizonyos szinten. Tanuld meg tisztelni azokat, akik VALÓBAN vallásosak és nem csak álkeresztények.
Vagy ha pedig nem vagy hajlandó elfogadni ezeket az alapelveket, az iskola szellemiségét, akkor menj másik városba iskolába és legyél kollégista.

Nem helyes megoldás!
16 évesnek mondod és ateistának vallod magad.
Világnézeted még csak KIALAKULÓBAN van.
Itt az ideje, hogy megismerkedj azokkal a tanokkal, amiket tagadsz, ill. ellenkezőjét vallod.
Ha nemismered a "másik oldalt", csupán szajkó maradsz, nem leszel vitaképes, a több ismerettel rendelkező ember üresfejű, csak mindenáron ellentmondó alaknak fog elkönyvelni.
Jogosan.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!