Véleményeket kérnék, melyik érné meg jobban jogon belül?
2017-ben fogok érettségizni, és nagyon érdekel a jog. Már fel is vettem a töri- és angol emelt órákat, és most kicsit beijedtem, hogy ha elvégzem a jogi egyetemet, nem fogok normális munkát találni. Mivel nagyon érdekel, ezért biztos vagyok magamban, hogy elvégezném. Csakhogy eléggé belém beszélték, hogy nehezen lehet vele elhelyezkedni... Nyilván van a jogon belül is több lehetőség (leginkább ügyvédnek állnék), de a jog más területei is érdekelnének.
Ez az A terv. B tervnek még mindig ott van, hogy informatikai szakmám lesz érettségi végén B2-es nyelvvizsgával, szóval ha nem jönne össze, akkor is tudnék hova menni... Csak még is...
Ezért szeretném mindenki véleményét megkérdezni/esetleg tapasztalatokat!
Köszönöm! :)
Ne haragudj, de akkor te leghamarabb 2022-ben végezheted el a jogi egyetemet, és ha mindent azonnal csinálsz, akkor a hároméves joggyakorlatod leghamarabb 2025-ben járhat le. Ergo nyugodtan kijelenthetjük, hogy 2026 előtt biztosan nem lesz szakvizsgád.
Szóval, őszintén, 2015-ben választ szeretnél arra kapni, hogy majd 2026-ban mi lesz a legjobb neked?
Nem tudjuk!!
"Nyilván van a jogon belül is több lehetőség (leginkább ügyvédnek állnék), de a jog más területei is érdekelnének. "
Furcsán megfogalmazott mondat. Az előbbiekkel egyetértve még sajnos hiányosságok vannak ezzel kapcsolatban. Elhelyezkedni pedig el lehet, rokonaim, barátaim, akik az ELTE-re jártak 1 hónapon belül talált Megfelelő! munkát magának.
Kis bepillantást adok: rengeteget kell tanulni, a könyvek mérete óriási, elborzad az ember, ha centiben, ill. oldalszámban mérik az anyagot. Absztraktul, elvontan megfogalmazott tételeket, normákat kell alkalmazni az életben felmerülhető helyzetekre, illetve, ezt a metódust tanuljuk meg úgy, hogy a jogszbályoknak lehető legpontosabban a tartalmát megtanuljuk.
A tanácsom: Tanulj, ha pedig érdekel, akkor add be! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!