Mi az a megajánlott jegy?
Figyelt kérdés
Gondolom nem minden tantárgyból van lehetőség ilyenre. Ezzel meg lehet "úszni" vizsgákat?2015. szept. 4. 12:11
11/17 A kérdező kommentje:
Hát akkor lehet én értettem rosszul, mert tényleg úgy értettem, hogy ahol vizsga van, ott kérhetnek ugyan számon évközben, de nem igazán szoktak. Ti ezzel meg tudtatok szabadulni egy-két vizsgától?
Amúgy nyelvszakos vagyok, szóval nem olyan kemény mint mondjuk a gyógyszerész. :)
2015. szept. 4. 12:33
12/17 anonim válasza:
Igen, te értetted félre. Mondom, például nekünk sejtbiológiából kötelező volt a vizsga, nem is adtak belőle megajánlott jegyet, mégis volt 3 zh. Tehát ha van vizsga, attól még kérnek számon évközben. Meg nekünk még olyan is volt, hogy a labor zh-k összesített pontja volt kb. 300 pont és abból a felét el kellett érni, az volt a minimum, vagy újra fel kellett venni a labort. :D Minden laborunkon volt zh. Vannak finomságok minden szakon, majd belejössz. :D Sok sikert! :)
13/17 anonim válasza:
Olyan is lehet, hogy a tanár előre elmondja a követelményeit; például nekünk azt mondta közgázon a tanár, hogy ha valaki minden órán ott van, akkor megadja az 5-öst, aki 1-ről hiányzik, annak a négyest, de lehetett "pluszpontot" szerezni, hogyha jót szóltál hozzá, és gyakorlatilag 1 pont kiütött 1 hiányzást. 2 óráról hiányoztam, 3 pontot szedtem össze, így megadta az 5-öst.
(Matek Bsc)
14/17 A kérdező kommentje:
Ez komoly? :O És semmi más számonkérés?
2015. szept. 4. 13:43
15/17 anonim válasza:
Igen, így volt. Akinek pedig nem volt jó a 4-es, vagy nem jártak be órára, azoknak vizsgázniuk kellett.
16/17 anonim válasza:
Egyetemen ne lepődj meg semmin, kedves kérdező. :D Bár én gyógyszerészetin tanulok, de tudom, hogy az orvostanhallgatóknak azért adnak bónuszpontot, ha bejárnak molekuláris biológia előadásra. :D Ez beszámít nekik a jegybe. Bezzeg minket szívatnak agyba-főbe. :D
17/17 anonim válasza:
Nekem eddig csak egyszer volt olyan, hogy megajánlott jegyet lehetett szerezni, de nem ilyen bónuszpontos meg hasonló módszerrel, hogy órán jelentkezel. Neptunon benne volt a tematikában, hogy 2 ZH van év közben a 7. és 14. hétnél és a 2 pontszáma alapján lehetett jegyet kapni pl. első 47/50 pont, második 40/50 pont akkor 87/100ra megajánlottak egy 4est. Ha kell akkor ezt írják be végső jegynek (vizsgajegynek), ha nem kell akkor vizsgaidőszakban rendesen le kellett vizsgázni az egész szemeszter anyagából. De idén is lesz ahol csak 1 ZH lesz és az lesz a megajánlott jegy. ha elfogadod a megajánlottat nem is tudnál elmenni vizsgázni, ha meg elutasítod nem ajánlják fel mégegyszer, hanem kötelező vizsgázni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!