Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi az a megajánlott jegy?

Mi az a megajánlott jegy?

Figyelt kérdés
Gondolom nem minden tantárgyból van lehetőség ilyenre. Ezzel meg lehet "úszni" vizsgákat?

2015. szept. 4. 12:11
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
A félév során nyújtott teljesítményed alapján adott jegy, igen, olyan, hogy akkor nem kell vizsgáznod.
2015. szept. 4. 12:12
 2/17 A kérdező kommentje:
Teljesítmény? Ez vonatkozik valamire a számonkéréseken kívül? Mert nekem a tájékoztatóból az jött le, hogy ahol vizsga van, ott nem kérnek számon évközben, ahol meg van évközbeni jegy, ott nincs vizsga. Akkor az előbbiben jönne jól a megajánlott jegy, de miből ha évközben nem is kérnek számon?
2015. szept. 4. 12:15
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Vannak évközi zh-k, amiket érdemes jól megírni, ha olyan a tárgy, hogy a félév végén ajánlanak meg jegyet. Ezek alapján, a gyakorlatokon való részvétel alapján, esetleg szemináriumi tevékenységek alapján mondanak egy jegyet, ahogyan értékelik a munkádat. Élhetsz vele, hogy elfogadod, és akkor nem kell vizsgáznod. Vissza is utasíthatod, gondolván, hogy jobbat szeretnél, de akkor vizsgán kell teljesítened. Természetesen nem minden tárgyból van.

Nekünk például ilyen tárgy volt a matek. Volt szeminárium, ahol mindig feladatokat kellett megoldani a táblánál, vagy pluszpontra vagy semmire. Emellett voltak zh-k. Ezeket összegezte a félév végén a tanár, és megajánlott egy jegyet. Akinek nem kellett, az ment vizsgázni. Ja, gyógyszerész szakon vagyok.

2015. szept. 4. 12:17
 4/17 A kérdező kommentje:
És annak hol nézzek utána, hogy miből lehet megajánlott jegyem?
2015. szept. 4. 12:18
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
A tanárok döntik el saját hatáskörben a megajánlást, nem hiszem, hogy konkrét leírást találnál róla
2015. szept. 4. 12:19
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Ahol van vizsga, ott is kérnek számon évközben. Ahol van jegy, ott is van vizsga, mert ha nem fogadod el, akkor menned kell. Sőt, nekünk olyan is volt, hogy a zh-k megírása feltétele volt a vizsgára bocsátásnak. De elvileg a zh-k egyfajta önellenőrző tesztek, amiket nem vagy köteles megírni. Mondjuk nekünk sejtbiológiából olyan volt, hogy 3 zh, amiből kettőn kötelező volt megjelenni függetlenül attól, hogy milyen eredményed lett. Mert a vizsgára bocsátás feltétele volt. A gyógyszerészhallgató vagyok.
2015. szept. 4. 12:21
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Én pl. angol szakos voltam, az egyik, azt hiszem kontrasztív nyelvészeti órán elég sokat szóltam hozzá, így a második zh-t nem kellett megírnom, hanem megajánlotta B. Joe tanár úr az 5-öst, ami nagyon nagy szó volt.
2015. szept. 4. 12:23
 8/17 A kérdező kommentje:
Köszi. Nekem van egy táblázat az órarendemen, amiben leírja, hogy hány vizsga meg hány jegy van a félévben, akkor ezt ne is vegyen szentírásnak?
2015. szept. 4. 12:24
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
De. Az egyetemi órarendek, tanmenetek, követelmények nem sokat változnak évente. Milyen szakos vagy?
2015. szept. 4. 12:26
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
De igen, a jegyeket meg kell szerezni, hogy meglegyenek a kreditek. Alapból arra készülj, hogy a tantárgyhoz kapcsolódó követelményeket teljesíted (vizsga, zárthelyik, beadandók stb.). Ha a tanár valami miatt úgy látja, hogy a teljesítményed olyan, hogy az előre megadott vizsga, zh. stb nélkül is meg tudja adni a jegyet, akkor megajánlja.
2015. szept. 4. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!