Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mennyi kredit kell tanárszakos...

Mennyi kredit kell tanárszakosként?

Figyelt kérdés
Mennyi kreditet kell elérnem félévente, hogy ha osztatlan tanárszakos hallgató vagyok? Egyesek szerint harmincat kellene félévente (az első félévre ajánlott tárgyak kreditértéke összesen nem érnek 30-at), de a neten utána nézve meg azt írták, egyes oldalakon, hogy a jövőben a hallgató által választott képzési forma (általános iskolai vagy középiskola tanár, illetve vegyes) alapján függ. Ez alapján 12-16 kredit közötti értéket kell elérni. Nem tudom mit csináljak...

2015. aug. 28. 15:30
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Oké, de nem tudom, hogy ez az ELTE-n mettől meddig tart. Tegnap volt még csak a beiratkozás...
2015. aug. 28. 17:06
 12/14 anonim ***** válasza:

Én is ELTE-s vagyok, most kezdem osztatlan tanárin. Ma 16 óráig volt az előzetes jelentkezés, és elvileg 20 órakor újrakezdődik a rangsoros jelentkezés. Szóval 16-20 óra között nem tudunk felvenni/leadni, semmi, majd csak utána lehet újra. Ezt lehet szept. 4-ig, aztán lezárul egy időre, utána meg szept. 11-ig van még egy versenyjelentkezés, ez az utolsó.

De a különböző facebookos csoportokban ezek mind le vannak írva.:)

2015. aug. 28. 17:21
 13/14 anonim ***** válasza:

"Ugye több tanár tart egy-egy tantárgyból órákat. Ezek közül mindegyikre kell mennem vagy csak arra amelyikre én szeretnék?"

Nem, kiválasztod a neked megfelelő időpontosat vagy megnézed Mark my professoron az adott tanárokat, és eldöntöd, hogy melyiket akarod. Aztán ha nem férsz be valahová, akkor változtatsz.

A kreditről meg csak annyit, hogy:

- 4+1 éves (10 féléves) képzésben 300 kredit,

- 4,5+1 éves (11 féléves) képzésben 330 kredit,

- valamint 5+1 (12 féléves) éves képzésben 350 kredit.

De a 3. év végén kell majd döntenünk, hogy melyiket választjuk, addig ugyanaz az alap.

Plusz vannak a "plusz kreditek", ami teljesen szabadon választható; az ELTE-n vagy akár más egyetemen belül fel tudsz venni bármi meghirdetett órát, ami érdekel. És ez kötelező diplomáig:

- 10 féléves képzés esetén: 12 kredit,

- 11 féléves képzés esetén: 14 kredit,

- 12 féléves képzés esetén: 16 kredit.

És azt csak általánosságban mondják, hogy kb. 30 kredit kell félévente, mert nagyjából úgy jön ki, de nyilván tőled függ, hogy pontosan melyiket akarod a 3 lehetőség közül. De nekem mondjuk így elsőre pont 30 kredit jött ki.

#12 voltam

2015. aug. 28. 17:29
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, most kifogytam a kérdésekből. :) De legalább sikerült összeállítanom a kurzusok alapján azt, hogy milyen lesz az órarendem, remélem az összes általam választott kurzusba bekerülök. Kedves 12-es, mit fogsz majd tanulni?
2015. aug. 28. 17:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!