Mi az a kredit és hogyan lehet gyűjteni?
Nem vagyok egyetemista és még csak nem is tanulok felsőoktatásban, de érdekel mi az a kredit és hogyan legyet gyűjteni vagy mivel? Nagyon sok helyen olvastam, hogy x kredit stb. de nem értem.
17/L
És mivel lehet ezeket összegyűjteni?
Köszönöm a válaszokat!
#1-es vagyok! az egyetemen minden tárgynak van egy kreditértéke, pont jár érte, ha teljesíted a tárgyat, akkor megkapod az érte járó pontot
egy tárgyat akkor teljesítesz, ha levizsgázol belőle sikeresen, vagyis legalább egy kettesre, akkor kapsz egy jegyet, vizsgajegyet, ami kettes lesz, és megkapod a tárgyért járó pontot, pl ha ez a tárgy 6 kredites, akkor a 6 kredtitet, pontot, nálunk a sejtbiológia 6 kredites volt :)
Teljesíted a tárgyat, pont úgy, mint pl középiskolában átmész matekból. Annyi a különbség, hogy az egyetemen nem osztályok vannak, és minden tárgyat külön-külön végzel, tehát nincs az, hogy megbuksz teszem azt sejtbiológiából, és az egész évfolyamot ismételned kell :D
A kredit meg ezeknek a tárgyaknak az értéke, mindegyiknek meg van határozva, hány kreditet ér, és a teljesítésével (mindegy hányas jegyre, amíg megvan a kettes) megkapod az érte járó kreditmennyiséget :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!