Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szte,30 kredit helyett 27?

Szte,30 kredit helyett 27?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Most fogok kezdeni a Szegedi egyetemen, felvettem az óráimat, de csak 27 kreditet lenne így. Ez nagy probléma? Mindenképpen kell szabadon választható tantárgy?

2015. aug. 17. 10:42
 1/7 A kérdező kommentje:
*kredit
2015. aug. 17. 10:47
 2/7 anonim ***** válasza:
2 félév alatt kell 30nak lennie
2015. aug. 17. 10:51
 3/7 anonim ***** válasza:

Az első válaszolón pontosítanék: két félév alatt meg kell lennie a 30 kreditnek ahhoz, hogy ne rakjanak át államiról önköltségesre. Viszont ez az évi 30 kredit csak akkor ajánlatos cél ha neked mindenképpen az a célod, hogy egy például 3 éves képzést elhúzz 6 évig.

Ha nem ez a célod, akkor a félévenkénti 30 kredit az optimális mennyiség, de ez nem kőbevésett szabály, csak egy útmutatás. Ha van időd/energiád, akkor nyugodtan felvehetsz többet is (ez úgy 2./3./4. félév fele ajánlott leginkább, mert az utolsó év elég nehéz lesz és nem árt, ha tehermentesítesz magadon egy keveset), de ha úgy jön ki, akkor az se bej, hogy kevesebbet vettél fel (persze akkor majd később kell annyival többet, hogy ha nem akarsz csúszni).

A szabvál tárgyak meg nem tudom, hogy a karok között van-e különbség. De elméletben úgy kell lennie mindenhol, hogy meg van szabva, hogy hány kreditnyi szabadon választhatót kell teljesíteni az egész képzés alatt, ezeket pedig olyan tárgyakból és olyan tempóban teljesíted, ahogy akarod. Szóval akár az első félévre is felveheted az összeset, de akár azt is megcsinálhatod, hogy minden félévre egy. (én magam az utóbbit preferálom, mert a 2. félévemben jöttem rá, hogy amúgy ezeket fel lehet használni ingyenes nyelvtanulásra is)

2015. aug. 17. 11:30
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy idéntől már 36-nak kell meglennie, hogy ne rakjanak át.
2015. aug. 17. 12:26
 5/7 anonim ***** válasza:
36?? hogyhogy? én erről nem is hallottam, most csinálom a 3. évemet..
2015. aug. 17. 21:27
 6/7 anonim ***** válasza:
2015. aug. 17. 22:46
 7/7 anonim ***** válasza:

Vagy na, ez:

[link]

(Csak itt elírták, mert két félév _átlagában_ kell a 18 kredit --> 36 egy év alatt)

2015. aug. 17. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!