Nektek mennyi szabadidőtök van egyetem mellett?
Én egyetem mellett (BSc) utolsó években még dolgoztam is, persze nem teljes állásban, csak heti 10-20 órát, és így is tudtam élni. Persze nyilván vannak nehéz időszakok, kevés alvással.
Most jártam egy félévet MSc-re, kicsit többet is dolgoztam, mert komolyabb állásom volt (kb. heti 30 óra), és még így is éltem. Bár buktam tárgyakat, de nem is voltam igazán motivált.
Én ezeket a munkákat hétköznap mellett hétvégén is csináltam, tehát nem feltétlenül volt mindig szabad 2 napom, de lehet, hogy 1 sem. Ettől függetlenül nem kell rossz dologra gondolni, lesz időd szinte mindenre.
Én is dolgoztam alapszak mellett és még így is maradt szabadidőm :) Pénzügy-számvitelen voltam, hétfőtől csütörtökig voltak óráim, néha néha volt pénteken is 1 órám, de jellemzően heti 4 napra össze lehetett rakni, napi 3-4 tanórám volt (kb. 10-17:30ig voltam bent). Szorgalmi időszakban nem nagy cucc bejárni órára+tanulni, mert rengetek szabadidőd marad azért még. Vizsgaidőszakban kicsit nehezebb, én pl. akkorra azért szabin voltam, de azt is túl lehet élni :D
Viszont mindenképp menj el pár buliba vagy haverokkal ülj be vhova :) Jobb ezekre emlékezni, mint hogy csak órára jártál meg a szobádban töltötted el az időt. Az egyetem erről is szól, mert főállásban már kevesebb idő lesz erre :)
Köszi a választ. Próbáltam a bulizást, de nem élvezem. Inni nem iszom, a fülem féltem a nagy zajtól (nem ok nélkül), idegesít, hogy nem hallgathatom azt a zenét amit én akarok, akkor amikor én akarom, a többségük nem is tetszik, szóval tök felesleges lenne buliba járnom, mert nem tudom mit csinálhatnék ott ami szórakoztatna, mások kedvét meg nem akarom elvenni. :) Amúgy azért persze eljárok néha ide-oda (mozi vagy egy rendezvény ami érdekel), de semmi rendszeres, nekem extrém nagy szükségem van az egyedül töltött időre, még a saját állataimtól is. Meg hát én nem kapok zsebpénzt, és vannak fontosabb dolgok amire költenem kell.
De te mikor dolgoztál? A 3 szabadnapodon? Mert azért a 17:30 nem hangzik annyira jól ha még mondjuk a hazautazást is hozzávesszük és akkor még nem is tanult az ember, vásárolt, takarított, vagy sétáltatott kutyát stb...
csináld azt amit jónak látsz, nem baj az ha te jól érzed magad egyedül, én is ilyen vagyok, nem zavar hogy nem töltök másokkal annyira sok időt
szabadidőd arra lesz amire akarod, de komolyan
24 órából mondjuk alszol hetet, sulitól függ hogy napi hány órát, utazol tetszőleges időt szintén, tanulsz ha kell vagy ha maximalista vagy, eszel-iszol, fürdesz, és még így is marad sok óra amit azzal töltesz amivel csak akarod, egyébként közel sem avilág vége az egyetem, nem lesz semmi gond, belejössz és látni fogod mi hogyan megy
mi elég kevesen vagyunk és fix időpontban vannk az óráink, nem tudom úgy felvenni ahogy én akarom, csak 1-2-t, úgyhogy ez szakfüggő
Persze attól is függ, hova jársz, ahol össze tudod rakni a hetet 4 napból, az már jó, de ez nem mindenhol van így. Persze 5 nap mellé is lesz szabadidőd, nincs olyan szak, ahol nem tudsz élni.
De az sem mindenhol igaz, hogy csak a vizsgaidőszakban kell hajtani, ahova én jártam, ott a szorgalmi időszak volt a keményebb, ZH-k, laborok, beadandók, vizsgaidőszakban meg 4 hét alatt 4 vizsga volt, ami igazából elég laza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!