Én csinálok valamit rosszul, vagy ez tényleg így van?
Figyelt kérdés
Számolgatom, mennyi pontom lesz jövőre a felvin. Idén év végén kitűnő voltam, jövőre is így lesz valószínűleg (legrosszabb esetben matek 4-es, de azzal számoltam). Van két középszintű érettségim, ebből az infó 92 %, németből emeltet teszek májusban, amit olyan 75-80% környékére tippelek, minden mást középszinten, 80-90%-kal számoltam, ill. hozzáadtam egy középfokú német nyelvvizsgát. Így ír ki jelenleg 391 pontot, ami lényegében semmire sem elég. Ez tényleg így van, és esélyes, hogy kitűnőként sehova nem kerülök majd be?#egyetem #továbbtanulás #tanulás #német #oktatás #érettségi #középiskola #iskola #gimnázium #felvételi
2015. aug. 26. 13:31
1/10 anonim válasza:
Ez azért van így, mert ha emeltezel németből, és nyelvvizsgát is adsz hozzá, akkor nem veszi figyelembe a nyelvvizsgád, így csak az emeltért járó 50 pontot kapod meg. Ha másból emelteznél, pl. töriből, és ehhez adnád a német nyelvvizsgát, akkor 50+28 pontot kapnál érte.
2/10 A kérdező kommentje:
Hozzáadtam még egy töri emeltet (65%, bár fogalmam sincs, tudnám-e azt teljesíteni), de ez így még mindig csak 420.
2015. aug. 26. 13:50
3/10 anonim válasza:
ott a baj hogy ha az emeltjeid 60-70 körül vannak az rengeteg pontot elvisz (minden % 1 pont gyakorlatilag. ha duplázol 2)
4/10 A kérdező kommentje:
Tehát akkor készüljek fel arra, hogy kitűnő tanulóként kb sehova nem fognak felvenni?
2015. aug. 27. 11:53
5/10 anonim válasza:
65%-os töri emelt nem épp a kitűnő tanulókra vall. :D Minimum 80 körül kellene lennie akkor.
6/10 A kérdező kommentje:
Nem néztem még emelt szintű töri feladatsort, ezért tippeltem csak a 65 %-ot, illetve azért, mert nálunk azt mondják, az emelt nagyon nehéz (ráadásul az a tanárom, akinek az emelt szintet kellene tanítania, annyival letudja a faktot, hogy filmeket nézünk). De középszinten jól megy, nyilván ezért (is) lettem kitűnő.
2015. aug. 27. 12:07
7/10 anonim válasza:
Ha jó tanuló vagy, akkor annyira nem nehéz. És egyébként egyedül is fel lehet rá készülni.
8/10 anonim válasza:
Az emelt tori nem veszesen nehez, sztem probald meg mert ugy sokkal tobb pontod lenne. Plusz nem tudom mi a masodik idegen nyelved de ha abbol leteszel egy kozepfokut az is plusz lenne. Az h kituno vagy tok jo de mivel az iskolak nem egyenlo erosek ezert eleg szubjektiv. Hiszen ha vki egy gyenge iskolaba kituno az nem biztos h jobban megerdemel egy helyet az egyetemen mint aki egy eros suliba jar de csak 4es.
9/10 anonim válasza:
Enyhe túlzás, hogy lényegében semmire nem elég, mert elég sok helyre be lehet ezzel kerülni, max. nem államira.
10/10 A kérdező kommentje:
A nem állami sajnos nem lehetőség.
2015. szept. 4. 21:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!