Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Érettségin meglehet bukni?...

Érettségin meglehet bukni? (További pár kérdés lent)

Figyelt kérdés

Nem vagyok,egy jó tanuló,de 1 hónap alatt

-Ha rákapcsolok meglehet tanulni egy jó szintre?

Aztán ,

-Képesek megbuktatni,ha nem tudok semmit,vagy átrugdalnak kettessel?

Szóba sosem voltam jó,és

-6-10 tanár előtt nem jöhet leblokkolás?

-Rendesek ilyenkor a tanárok,azokkal akiket nem annyira szerettek az évek folyamán,és gyengébben tanultak?

Köszönöm előre is a válaszokat. 19/F

2010. márc. 9. 22:34
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha látják, hogy izgulsz, de tudják, hogy készültél akkor átrugdosnak, de csak a szóbelin tudnak segíteni, írásbelin nem. Ritka hogy buktatnak, de előfordul.

Ha rákapcsolsz, még sikerülhet.

A tanácsom: minden tételt nézz át, próbáld elmondani a lényegét. Ismételj sokat.

tehát a válaszaim:

Érettségin meglehet bukni?- igen

Ha rákapcsolok meglehet tanulni egy jó szintre? - nem.jó szintre nem, kettesre igen, ha szerencséd van akkor hármasra

- Képesek megbuktatni,ha nem tudok semmit,vagy átrugdalnak kettessel?- attól függ. ha flegma vagy velük és egy szót sem nyögsz ki akkor igen, bár segíteni fognak, de rajtad múlik a jegy nem rajtuk

Rendesek ilyenkor a tanárok,azokkal akiket nem annyira szerettek az évek folyamán,és gyengébben tanultak? -igen

2010. márc. 9. 22:41
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Azért az, hogy megbukjál érettségin nagyon nagyot kell alakítanod. Konkrétan melyik tárgytól félsz?
2010. márc. 9. 22:47
 3/19 anonim válasza:
100%
Lássák rajtad az igyekezetet és nem lesz gond. Mondj valamit még ha hülyeség is, de szótlanul ne ülj ott..:D
2010. márc. 9. 22:59
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Bukáshoz télleg elég sok kell.

Ha szóbelin semmit sem tudsz, akkor újat húzol és megpróbálhatod azt is. Nálunk azért húzott újat az egyik srác, mert közölte, hogy a finneknek is van bibliájuk: a kalevala.

2010. márc. 9. 23:01
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Én nem találkoztam még olyan emberrel, aki megbukott volna az érettségin :D Megmondom őszintén, én sosem voltam egy stréber, az érettségire sem tanultam magam halálra, de elég jól sikerült, négyes-ötös jegyek, csak a matek lett kettes (na abból jártam mondjuk tanárhoz is).

Szerintem nem para. Emlékszem, irodalomból a Sorstalanságot húztam, amit el sem olvastam, és ötös lett :D Szerintem a tanár is vágta, hogy nem olvastam, mert az arcomra volt írva, hogy "el lehet ezt vajon olvasni addig, amíg ezek itt ketten előttem végeznek?" Annyit tudtam róla, ami a tételben volt, meg beugrott, hogy a tanár mit fűzött hozzá órán, annak tök örült, hogy egy-két mondatát szó szerint idéztem :D Aztán képes volt belekérdezni, hogy mi van az utolsó fejezet végén, látta, hogy halvány gőzöm sincs, és kb. a számba adta a megoldást :D

Angol szóbelin meg úgy volt, hogy az elején kicsit beszélgetni kellett, csak úgy bevezetésként, én azzal nagyon próbáltam húzni az időt, meg a tudásomat csillogtatni, mert a tételektől eléggé féltem, hogy hátha nem tudok róla mit mondani. Na, ki is húztam egy olyat, amiről magyarul sem tudok beszélni, aztán próbáltam beleszőni minden hülyeséget, amit tudok. Amúgy a golfozásról kellett volna beszélnem, én meg elkezdtem rizsázni a tanárnak arról, hogy hát igen, szép dolog a sport és milyen egészséges is a mozgás :D Amúgy ez is ötös lett. Még röhögött is a tanár, amikor mondtam neki angolul, hogy bevallom, a golfról csak a Golf-áramlat jut eszembe, de beszélni arról sem tudnék sokkal többet :D

Kedvencem a töri volt, a honfoglaló magyarok életmódjáról kellett beszélnem, na annál végig segítettek :)

Hozzáteszem, hogy én felnőtt tagozaton érettségiztem, és egy két osztálytárs, évfolyamtárs nem volt éppen észlény, sőőőt, de egyetlen ember sem bukott meg. Az egyik csaj pl. törinél kifejtette, hogy "Mussolini osztotta az észt", én közben majdnem hangosan felnyerítettem, de ő is átment hármassal.

2010. márc. 9. 23:04
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

-Igen, meg lehet tanulni, akár jó szintre is. A magyar vicc, tul képp csak szövegértés, meg egy fogalmazás...még helyesírási szabályzatot is használhatsz. Matek mondjuk necces ha nem vagy jó belőle, de azért az sem egy nagy cucc...az eleje pl irtó gagyi. Törin is csak szöveget kell értelmezni. Nyelv meg hát...az se nehéz, de ha semmit nem tudsz, még akkor is tippelhetsz. Szóbelire meg csak a tételeket kell megtanulni.

- Ha nem mondasz vmi iszonyat nagy baromságot, akkor valószínűleg átrugdosnak.

- Hát ha nagyon izgulós vagy leblokkolhatsz, de ez csak nyelvnél gáz, mert a többinél van időd kidolgozni a tételt.

- Velem még az a tanár is rendes volt, aki tökre utált... Persze ez nem szabályszerű, mert van aki megszívatja a diákot, ha nagyon nem bírja. De azért ott van jó pár tanár mellette, ha tudsz vmit akkor nem buktat meg, mert a többiek úgy is szólnak neki...

2010. márc. 9. 23:10
 7/19 A kérdező kommentje:

Hát igazából --ANGOL--ból félek,mert abból nagyon gyenge vagyok :S Kettes voltam mindig belőle,például képről még csak-csak beszélnék valamit,maximum teljesen hibásan,de mikor szituáció van,és kérdéseket kell feltenni,majdan válaszolni a hozzám feltett kérdésre az már necces:S

Az --INFORMATIKA-- az talán könnyebb ,mert ott viszonylag lehet beszélni hülyeségeket.

--NYELVTAN-- az meg lesz,viszont az --IRODALOM-- meg a --TÖRTÉNELEM-- az nagyon nem érdekel:S De a --TÖRIT-- még megtudom jól tanulni,mert tulajdonképpen van összefüggés,meg háborúk,lehet érdekes is,de az --IRODALOM-- olyan szinten nem érdekel hogy csak na:S A --MATEK-- nem lesz nehéz szerintem.

Még annyi,hogy tavaly év végén bukásra álltam --IRODALOMBÓL--,és írnom kellett az egész éves anyagból tanultam rá 5-6 órát,és 5öst kaptam ,szinte hibátlan lett.Az eszem jó,csak nem erre használom ,hanem a csajokra és a bulizásra:D

Még egy,az angol írásbelin ha suta vagyok is elérek 20 %-ot?Ha csak a fogalmazásokat írom meg viszonylag jóra,már meg van nem?Kicsit félek.

Egy nyugtat,hogy felnőttkoromban gazdag leszek,nem a tudásomból fogok megélni,hanem vállalkozásokból,és ahhoz van eszem,de ha buknék érettségin szüleimre,nagyszüleimre nézve lenne rossz:S Komoly tovább tanulást úgyse tervezek.

2010. márc. 9. 23:18
 8/19 anonim ***** válasza:
85%

"Nem vagyok,egy jó tanuló,de 1 hónap alatt

-Ha rákapcsolok meglehet tanulni egy jó szintre?"

Mit értesz "jó szint" alatt?

"-Képesek megbuktatni,ha nem tudok semmit,vagy átrugdalnak kettessel?"

Az írásbelin mindenképpen képesek megbuktatni, mivel ott meg van kötve a tanárok keze. A szóbelin nagyobb eséllyel magyarázhatod ki magad.

"-6-10 tanár előtt nem jöhet leblokkolás?"

De igen.

"-Rendesek ilyenkor a tanárok,azokkal akiket nem annyira szerettek az évek folyamán,és gyengébben tanultak?"

Ez tanárfüggő. Általában jellemző a "csak buktatni ne kelljen, takarodjon végre innen"-magatartás.

"Hát igazából --ANGOL--ból félek,mert abból nagyon gyenge vagyok :S"

Akkor tanulj!

"Az --INFORMATIKA-- az talán könnyebb ,mert ott viszonylag lehet beszélni hülyeségeket."

Legalábbis te ezt így gondolod.

"--NYELVTAN-- az meg lesz,viszont az --IRODALOM-- meg a --TÖRTÉNELEM-- az nagyon nem érdekel:S"

Senkit sem érdekel, hogy téged mi érdekel és mi nem. Van egy anyag, azt meg kell tanulni, vissza kell adni.

"A --MATEK-- nem lesz nehéz szerintem."

Matek érettségin csakaz nem megy át, aki nem akar.

"Az eszem jó,csak nem erre használom ,hanem a csajokra és a bulizásra:D"

Egyéni szoc. probléma, ahogy mondani szokták.

"Még egy,az angol írásbelin ha suta vagyok is elérek 20 %-ot?Ha csak a fogalmazásokat írom meg viszonylag jóra,már meg van nem?Kicsit félek."

Tanulni kell, nem k*rvázni, ennyi.

"Egy nyugtat,hogy felnőttkoromban gazdag leszek,nem a tudásomból fogok megélni,hanem vállalkozásokból,"

Ez a mondat tökéletesen bemutatja a mostani tizenévesek elferdült, beteg világképét. Majd pofára esel...

"és ahhoz van eszem,de ha buknék érettségin szüleimre,nagyszüleimre nézve lenne rossz:"

Régi nagy igazság: nem az iskolának meg a szülőknek tanulsz, hanem magadnak.

"Komoly tovább tanulást úgyse tervezek."

Még szerencse. Ilyen "helyesírással" fel sem vennének sehová.

2010. márc. 10. 09:43
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

ma 09:43 - 100%! Ott a pont, teljesen igaza van. Annyit fűznék hozzá, hogy matekból is meg lehet azért bukni...

A kérdezőtől kérdezném, hogy a nagyon menő vállalkozását is így fogja irányítani, ahogy az iskolai munkához hozzááll?

Ambíció nuku, kitartás nuku, szakismeret nuku, üzletfelek irányába tiszteletet, megbecsülést mutatni, a határidőket betartani meg minek - a lényeg, hogy dőljön a lé?

2010. márc. 10. 11:12
 10/19 anonim ***** válasza:

11:12-nek. Azért, hogy valaki megbukjon matekból érettségin tényleg nagy kunszt kell, osztályom anno pridukált egy 2,2-es évvégit 12.-ben az érettségik pedig 3-4-esek lettek, de ha ott lettél volna, biztos meglepődnél:D

Angol írásbelin sem nagy cucc elérni a 20%-ot, de ha az egyik vizsgarészt (pl. levélírás) lenullázod akkor biza buktad az egészet. Ne így fogd fel, hogy te majd gazdag leszel, előbb érettségizz le, és utána gondolkodj ebben, mert a tanárokat rohadtul nem fogja érdekelni, ha látják, hogy tényleg semmit nem tudsz, akkor nincs kegyelem.

2010. márc. 10. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!