Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek mi a magyar...

Szerintetek mi a magyar közoktatás rákfenéje?

Figyelt kérdés

Miért nem működik, úgy ahogy kellene? Miért van 8-12 évnyi iskolábajárás után is annyi sötét ember? Vagy pl nyelvtanulás: 4 év alatt eljutnak általában a közéfokú, sokan a felsőfokú nyelvvizsgáig. Ezzel szemben 12 évnyi matematikaoktatás során eljutnak a szögfüggvényekig.

Egyszer belenéztem egy naplóba, az első félév összes órájára az volt beírva, hogy "év eleji ismétlés", a második félévben pedig az összes órához az volt írva, hogy "év végi összefoglalás".

2015. aug. 17. 14:24
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mint az egész országé. A kádár-féle lezüllesztés. A követelmény hiánya, a rosszul értelmezett szolidaritás (a hülyék érdemtelen támogatása) a kontraszelekció, az erkölcstelenség , a rendetlenség és az, hogy a zsibabdtságot, a lustaságot, a tudatlanságot, az alkalmatlanságot, a slendriánságot, az igénytelenséget mind-mind pénzkérdésnek állítják be. A végtelen elanyagiasodottság, a tudás, az akarat és a becsület lebecsülése, a szemtelenség, a pofátlan lopkodás és a középszerűség felemelése.
2015. aug. 17. 14:30
 2/7 anonim ***** válasza:
63%
Mert a magyar közoktatás nevetségesen sz*r, minden hülyeséget elvárnak szerencsétlen diákoktól ahelyett, hogy már kiskorban inkább arra hajtanának rá, ami a gyerek erőssége. A tanárok igen nagy része alkalmatlan a gyereknevelésre, és a tanításra is, és ezt igen erőteljesen hangoztatják, és látszik is a tanításuk módszerében. Az iskolai felszerelések, az iskolák állapota katasztrófa, a tananyag értelmetlen és ostoba. Sokan mondják, hogy az Amerikaiak hülyék, mert jóval kevesebbet tanulnak, mint mi, de ez így ebben a formában nem igaz. Ott inkább azt tanítják, ami a mindennapi élethez szükséges, és sokkal keményebben ráhajtanak az adott szak elsajátításához szükséges ismeretekre. Nekünk pedig már 12 évesen kellene, hogy érdekes legyen egy 200 éves könyv vagy mű, tudjunk szolmizálni, meg erkölcstan alsósoknak, stb.. Szóval maradjunk annyiban, hogy a diákok nem tehetnek arról, amilyenek, inkább a gond az, hogy olyan emberek döntik el, mit és hogyan kellene tanítani, akiknek lövésük sincs semmiről. Példának okáért ott van az az agyhalott idióta hoffmann senkiházi rózsa.
2015. aug. 17. 15:27
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Az egész oktatás úgy ahogy van, el van rontva. Sok felesleges dolgot tanítanak, de sok szükségeset pedig nem. Én is inkább azt preferálom, hogy kinek amihez jobban van tehetsége, azzal foglalkozzon többet, ill. abba az irányba orientálódjék.

"Vagy pl nyelvtanulás: 4 év alatt eljutnak általában a közéfokú, sokan a felsőfokú nyelvvizsgáig."

Ezzel viszont egyáltalán nem értek egyet. Már alsó tagozat kb. 4. osztálytól tanítanak idegen nyelvet, érettségiig bezárólag. Ez összesen 9 év. 9 év alatt nagyon sokan nem jutnak el a középszintig, sőt rengetegen emiatt nem kapják kézhez a diplomát.

Ez többnyire azzal magyarázható, hogy a közoktatásban történő nyelvoktatás rendkívül pocsék, hanyag, rosszul megtervezett és céltudatos elveket nem ismerő.

Aki ennek ellenére eljut a nyelvvizsgáig, az többnyire úgy lehet, hogy magántanárhoz, vagy külön tanfolyamra járt, borsos árat fizetve érte.

"12 évnyi matematikaoktatás során eljutnak a szögfüggvényekig."

Ez teljesen igaz. Az ok annyi, hogy nincs követelmény, úgyhogy inkább csak ismételgetés van, meg évekig ugyanazt tanítják. A másik, hogy ha tényleg tanítanának igazi matekot (mert ami középiskolába jelenleg van, az csak pofon a szarnak) akkor azt a diákok 80%-a képtelen lenne felfogni.

Itt a gyík-on is érdemes megnézni a kérdéseket,

mikor sokan azzal kínlódnak hogy nem tudnak két előjeles számot összeadni, meg képtelenek felrajzolni egy egyenlőoldalú háromszöget, akkor hogyan is várhatnánk el magasabb tudást?

Aki meg már tudja a szögfüggvényt, meg érti a logaritmust, az már luxusnak számít! Persze lehet hogy alapból rosszul is akarják megtanulni, hiszen a trigonometria nem abból áll, hogy bemagolok 20 képletet meg azonosságot...

2015. aug. 17. 15:55
 4/7 anonim ***** válasza:
73%

- felesleges dolgokat tanítanak, sok a magolás, szabályokat kell bevágni amire senki sem fog emlékezni. Hasznos, élethez szükséges dolgokat nem tanítanak. Nem értek egyet veled, az országban az összes tantárgy közül a nyelvoktatás az egyik legrosszabb. Én 9 évig tanultam legalább, mindig ötös voltam, de egy normális mondatot nem tudtam egyedül összerakni. Aztán elkezdtem filmeket nézni és úgy lett felsőfokúm. A matek viszont olyan dolog, hogy az átlag embernek nem nagyon van rá szüksége az életben, ezt el kéne fogadni. Annyira azért a legtöbb ember nem h*lye, hogy a Tescoban eladják, és a segédeszközök is egyre jobbak. A többi meg maradhat azoknak akik komolyan akarnak vele foglalkozni. És az a vicc, hogy mi még a matekot is úgy tanultuk, hogy szöveges szabályokat kellett bevágni és felmondani... Senki nem tudta miről hadovál, de ha fel tudta mondani, akkor ötös volt...

- őskorból megmaradt tekintély elvűség, határozatlanság, munkájukat utáló, az érzelmi életüket a diákokon kitöltő megkeseredett tanárok. Hogy 'ha azt mondom, hogy zöld az ég, akkor az úgy van, mert én vagyok az idősebb és a tanár, neked meg k*ss a neved'. Én például így kaptam gimnáziumban igazgatóit - miközben előtte kb még hármasom sem volt soha - amiért a barátom megpuszilta az arcom! egy eldugott helyen, míg mások teljes lelki nyugalommal turkáltak a csajuk bugyijában az igazgatói iroda előtt...

- képtelenek elfogadni azt aki nem tagozódik be a tömegbe, ahogy az jellemző a magyarokra. Szóval ha egy gyerek nem úgy reagál, vagy csinál valamit ahogy a többség, akkor azzal már nem tudnak mit kezdeni.

2015. aug. 17. 16:27
 5/7 A kérdező kommentje:
A felsőoktatásban is érvényesülnek ezek a hatások?
2015. aug. 17. 17:00
 6/7 anonim ***** válasza:
40%
Hogyne érvényesülnének. Ott méginkább.
2015. aug. 17. 17:26
 7/7 A kérdező kommentje:

érdekes, ezt nem is gondoltam volna

akkor lehet, hogy anno emiatt tűnt egy kissé laposnak az egyetemi képzés

2015. aug. 18. 04:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!