Mit csináljak, ha rosszul írták az osztályomat a füzetcimkére? Nyomtattattam. Az ilyesféle hiba szigorúan tilos (elit suli)
Azt írták, hogy 12. b. Azaz: tizenkettedik BÉDIK. Az előző években ezért egyest osztogattak a tanárok. Az pedig teljességgel lehetetlen, hogy hibajavítozzak, mert az is tilos.
Mit tennétek a helyemben?
Csináltassak újat?
Mi köze van a gyerek cuccához? Mondjuk az, hogy a tanára, a "cucc" pedig taneszköz.
Amúgy meg nem értem a válaszolók felháborodását. A kérdező tudja, hogy nem szabad oda pontot rakni, mert egyest kap érte, tehát nyilván nem rak oda pontot, ha nem akar egyest kapni. Ha nyomtattat valamit, akkor elmondja, hogy ne rakjanak oda pontot. Én is újranyomtattattam a szakdolgozatom borítóját, mert rossz helyre tettek egy pontot, pedig világosan megadtam az űrlapon, hogyan kell kinéznie a címnek. Sajnos még az ilyen helyeken dolgozó emberek közül is rengetegen nincsenek tisztában a magyar helyesírással, talán pont azért, mert annak idején ők is tojtak rá, ha egyest kaptak egy hibáért. Csak épp míg egy iskolás gyerek "megússza" egy egyessel, amit le lehet tojni, meg amiért lehet a szemét tanárt hibáztatni, addig egy nyomdai dolgozó nem biztos, hogy jól jár, ha mindennap 2-3 vagy még több rendelést kell saját költségen újracsinálnia.
"Az el nem készített házi feladatokkal azonban már más a helyzet: a jogszabályok nem tiltják, hogy a tanárok értékeljék az otthon megírt fogalmazásokat és teszteket, az erre vonatkozó szabályokat az iskolai szabályzatokban kell részletezni. Az üresen hagyott munkafüzeti feladatokért tehát joggal jár az egyes, az otthon hagyott testnevelés-felszerelésekért, tankönyvekért és rajzeszközökért azonban nem. Egy kivétel van: ha a felszerelés nélkülözhetetlen dolgozatíráshoz vagy feleltetéshez."
Az eduline elég megbízható forrás, tekintve hogy gyakorlatilag minden közoktatással kapcsolatos hivatalos ügyet rajtuk keresztül kell, vagy lehet bonyolítani.
De ha nem elég, itt a hivatalos állásfoglalás.
Idézem is, hogy biztosan megtaláld:
"[...]De a számonkérés esetétől eltekintve a felszerelés hiánya miatt a tanulónak elégtelen nem adható.[...]"
(OK-K-OJOGB-21/2010.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!