Szerintetek Magyarországon milyen a tendencia a felsőoktatásban? Az elit intézmények egyre elitebbé válnak a jövőben, vagy fordítva?
Gondolok én arra, hogy 30 éve még minden felsőoktatási intézmény magas megbecsülésnek örvendett, a rendszerváltás után viszont rengeteg kisebb főiskolát hoztak létre, ezek nem voltak elismertek.
Azonban újabban rengeteg támogatást kapnak, különösen az EU-tól, és úgy látom, hogy a kisebb főiskoláknak egyre inkább javul a színvonala, pl, Kecskemét, Dunaújváros, Nyíregyháza, stb. De például a győri SZIE is sokat fejlődött nagyon.
Szerintetek a jövőben homogenizálódás lesz, vagy még inkább csak a nagyobbaknak lesz megbecsülése? (BME, ELTE, Corvinus)
nem tudom, de ahova én jártam, nagy hírű, patinás tanítóképző volt (én könyvtár szakot tanultam ott, mert bővült a képzési kínálat)
ma nevesincs főiskolai kar, beolvasztották a SZIÉbe
ha mondom, hogy hol szereztem diplomát, tuti kiröhögnének az ELTÉsek meg ezek (sokan felvágnak, hogy király suliba jártak)
szerintem akármennyire védik az oktatók, nem lesz sok jövője (ezért is örülök, hogy diplomaosztókor a diplomámat kaptam meg, nem egy tanúsítványt)
ebből szűrjön le mindenki, amit szeretne, de a lényeg, hogy szerintem túl nagyok a különbségek a felsőoktatásban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!