Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ahhoz, hogy az egyetemre az...

Ahhoz, hogy az egyetemre az angol szakra (anglisztikára) menjél kell tudni az angol nyelvet?

Figyelt kérdés
Úgy értem,hog kell tudni tökéletesen?Esetleg nyelvvizsga nélkül nem is felvételizhetek?
2010. márc. 9. 12:29
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
67%

Angol szakra akar menni, úgy, hogy "nem tud mondatokat összerakni"... Kicsi szívem ne haragudj, de ezt te se gondolohatod komolyan. :) Mit gondolsz, mi lenne ott veled? Hogy akarsz akkor eredetiben olvasni műveket? Hogy akarnál házidolgozatot írni angolul? Hogy akarnál prezentációt tartani angolul? Hogy hallgatnál meg/olvasnál angol nyelvű szakszöveget? Ami mondjuk nem arról szól, hogy Barney Bear elmegy a boltba és vesz almát, hanem mondjuk lingvisztika, morfológia, stb.

Szóval mégegyszer mondom, az, hogy folyékonyan beszélsz angolul szinte bármiról, amiről magyarul, az alap. Közép, de inkább felsőfokú nyelvvizsga szintje. Az, hogy nem tudsz mondatokat összerakni az még az alapfoktól is iszonyat távol van.

Szóval ha tényleg ezt akarod, akkor kezdj el keményen tanulni, és pár év múlva, miután letettél egy középfokút, akkor esetleg jelentkezz angol szakra.

2010. márc. 9. 14:30
 12/13 anonim ***** válasza:
61%
Igaza van az előzőnek, de azért én drukkolok. Tanulj minden nap, legyél szorgalmas és járj mondjuk nyelvsuliba. Az angol amúgy is hasznos, szóval hajrá.. Magyar szakra alacsony a ponthtár, nem tudom angolnál ez mennyi..
2010. márc. 9. 14:35
 13/13 anonim válasza:
Drukkolok és kell.XD
2010. aug. 23. 10:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!