Orvostanhallgatók fóruma?
Biztosan szeretnél valami hasznosat alkotni, de nem túl hiánypótló.
3 éve benne vagyok a egyetemi csoportban, évfolyamcsoportokban, betűcsoportokban, "csoport" csoportokban, tantárgyankénti csoportokban, a "Med students from all over the world"-ben, "Eladó orvosi tankönyvek"-ben és úgy vettem észre, hogy ha nincs konkrét témája a csoportnak, akkor minél nagyobb annál kevésbé használják, mert van tematikus csoport, ahol lehet a kérdésekre választ keresni, kapni.
Ha lexikális kérdésem van felteszem a "csoportomnak", betűmnek vagy az évfolyamcsoportba 500 embernek, akik most tanulják és el tudják úgy mondani, ahogy szükségem van rá, egy 6-od éves teljesen máshogy magyarázza el, és gyakran ő még máshogy tanulta.
Ha a könyvekről van kérdésem felteszem ugyanide vagy az "Eladó orvosi tankönyvek" csoportba, mert mindenki oda teszi fel és ez a megszokás.
Ha Erasmus kérdésem van felteszem az évfolyamcsoportba vagy a "Med students from all over the world"-be.
Ha ügyintézéssel kapcsolatos a kérdésem azt úgy is csak a saját egyetemem tudja megválaszolni.
Talán csak a medikus kupa megbeszélésére nincs csoport, arra lehetne használni (szállás, utazás, jegyek), de most nem jut eszembe ezen kívül egy olyan kérdés sem amit ebbe a csoportba tennék fel.
Leírom, szerintem hogy nézne ki a csoport:
Tele lenne spamelve: túlbuzgó emberek kiposztolnák az orvoslással és az orvosi egyetemekkel kapcsolatos cikkeket, változásokat, döntéseket, felvételi eredményeket, ami tényleg nagyon fontos, de már mindenki olvasta, mert 5 orvosis csoport és 100 orvosis ismerős közül mindig van aki kiteszi. Ebbe belekeverve pár bulilehetőség; angol nyelvű online könyvek és animációk, amik megkönnyítik a tanulást, de 6 év anyaga teljesen össze-vissza, amiből a rád vonatkozó úgy is felkerül az évfolyamcsoportba. Gólyák kérdései, akiket átirányítanak a GT csoportokba. Leendő orvosisok végtelenszer megkérdezik, hogy "Melyik a jobb egyetem", vagy "Melyik egyetemre menjek" nulla info alapján. Medikus kupa előtt felpörögne és tényleg hasznos lenne, de utána amikor a kupán elveszett dolgok megkerültek, jön a recesszió és többen úgy akarják életben tartani a csoportot, hogy cikkeket raknak ki naponta.
Bocsánat a pesszimizmusért, remélem nem lesz igazam, de nem sok olyan témát tudok, amit 4 egyetem hallgatóitól szeretnék megkérdezni.
Én is szívesen látnék egy ilyen közösséget, mert összekovácsolja a magyar orvostanhallgatókat (pl egy országos tüntetést könnyen meg lehetne szervezni), de nem látok benne túl sok lehetőséget. Aztán lehet hogy nem lesz igazam. Igazából azon múlik, hogy az elején sikerül-e megoldani, hogy egy jó közösségként, barátokként tekintsenek a csoportra, ne egy rakás idegen legyen "összezárva" (és ez szerintem magától nem alakul ki, és ezt neked max egy év alatt kialakítani piszkosul nehéz)
Ha gondolod, próbáld meg, aztán lesz, ami lesz. De ha már megcsinálod, ne csak annyi legyen a munka, hogy létrehoztad, moderáld, és szerezz egy rakás embert, akikkel életben tartod, és szerethető közösséggé alakítod, ahol nem lesz ciki minden hülyeséget megkérdezni.
Bizonyára benne van a pakliban, hogy ellaposodik a csoportélet. Ez nem csak rajtam múlik! :) Olyan embereket szeretnék toborozni, akik szabadidejükben is szívesen foglalkoznak orvosi témákkal, s érdekli őket a tudomány, meg persze van bennük annyi csapatszellem, hogy szívesen kommunikáljanak másokkal. Tapasztalatból tudom, hogy nem mindig a csoporttársak bizonyulnak a legjobb beszélgetőpartnereknek. Tőlem anno a TF-en többen kértek segítséget, amit nagyon szívesen meg is adtam, de kevesen voltak, akik bármilyen módon viszonozták volna, vagy akikkel igazi, elmélyült szakmai beszélgetést tudtam folytatni, mert viszonylag ritka volt, hogy valakit a sportnak az anatómiai, élettani oldala érdekeljen. Szóval, bár sok ember vett körül, néha kicsit egyedül éreztem magam. :) Azért is szeretném megalkotni ezt ez a közösséget, mert talán lehetőséget nyújtana, hogy olyanokkal is felvedd a kapcsolatot (anyanyelven), akikkel lehet, hogy nagyobb földrajzi távolság áll köztetek, mégis hasonló az érdeklődésetek, s talán később komolyabb együttműködés vagy barátság is kialakulhasson köztetek. Szerintem egyáltalán nem baj, ha kutatómunkák eredményei, tudományos érdekességek is kikerülnek, mert akit érdekel, s szeretne, az klikkol, s profitál belőle, akit nem foglalkoztat, az továbbgörög. :) Nem hiszem, hogy ettől unalmassá válna egy csoportélet. A TF-en egyébként a szakonkénti, meg a kisebb csoportokban leginkább a tananyagról, meg a közelgő egyetemi eseményekről zajlott a kommunikáció. "Te hozzál ezt, én meg viszem azt" meg "Mikor is van a határidő?" és "Ha leadod a vizsgát, légyszi szólj, mert felvenném"... Pedig szerintem egy egyetemista ezer más témáról is tudna beszélgetni. :) Pláne, ha az értelmiségiek táborát készül gyarapítani. ^^
Ha másokat is érdekel, akkor hamarosan kreálok egy ilyen csoportot!
Örülök, hogy akadnak, akik hasznát vennék! :) Ha lesz egy kis időm holnap, akkor létrehozom!
Szép pénteket kívánok nektek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!