Mesélne nekem valaki az ELTE matematika alapszakáról?
Nem adtam be idén a jelentkezésem, de szeretnék matematikát tanulni, azért érdekelne az odajárók, vagy az ott végzettek tapasztalatai
-Mely tárgyak voltak a legnehezebbek? Hogyan küzdöttetek meg vele?
-Mennyire volt nagy a különbség az egyetem és a középiskola között?
-Középiskolában mennyire mélyültetek el a tananyagba?
-Az alkalmazott matematikus szakirányra szeretnék menni, ha jól olvastam, ehhez az első évben intenzív szinten javasolt tanulni a tárgyakat, ehhez a szinthez milyen mély matematikaismeretek szükségesek?
-Jártatok-e középiskolában versenyekre?
-Éreztétek-e, hogy nagyon sok az anyag és elvesztek benne? Hogy sikerült túljutnotok ezeken a nehézségeken?
-Mikor kezdett el érdekelni a matematika?
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
Egy pár adat rólam is: Gyerekkoromba kezdtem el érdeklődni a matematika iránt, nagyjából amikor a felső tagozatba mentem. Gimiben matematika tagozatra jártam és 3 éve érettségiztem. Nagyobb versenyekre nem mentem (sajnos), de a szabadidőmben szívesen matekozok és az informatikával is gyakran foglalkozom, ebből a két tárgyból jártam előkészítőre.
Ne hallgass olyanokra, akik kizárólag azt nézik, mivel lehet sokat keresni. Csináld azt, ami érdekel!
Arra pedig készülj fel, hogy nem sokban fog hasonlítani a középiskolai oktatásra. Kb. annyiban, hogy reggeltől estig tart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!