Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » 75 matek és 84 történelem...

75 matek és 84 történelem hova lehet elég ha pótfelvételezni kéne?

Figyelt kérdés
csak duplázás jöhet szóba, a fizika is 75 lett, úgyhogy lehet buktam vele
2015. júl. 20. 15:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

:D Hát jó tájékozott vagy öcsém...

Emelt történelem nem csak történelem szakokra jó.

Jó a társadalmi tanulmányok karokra, a bölcsész karokra sőőőőt még a közgazdásztanárhoz is jó.

Nagyon nagyon sok szak van, ami reálos és egy jó közép matek és egy emelt történelemmel sima bejutásod van.

Úgy, hogy 45%-ot emelten sem bonyolult összekaparni.

2015. júl. 20. 21:06
 12/17 anonim ***** válasza:
Legalább valami elképzelésed lenne, legalább arról, hogy milyen területen tanulnál.
2015. júl. 21. 12:18
 13/17 A kérdező kommentje:

nézz utána 77%, közgázképzésre emelt matek kell

45 + 84 = 308 még rosszabbul is jöttem volna ki, erről beszélek

egyébként műszaki karokat jelöltem oe gépész mechatronika és a műmanager

elég valószínű egyébként, hogy az egyikre legalább elég lesz ez a pont a tavalyi tavaly előtti pontok alapján

az elég valószínűtlen mi van ha nem miatt kérdezem

olyan szakra akarok menni amivel azért pénzt is lehet keresni, bölcsésszakok meg nem ilyenek

2015. júl. 21. 14:01
 14/17 anonim ***** válasza:

"Az emelten meg nagy a kockázat, és a %ok alapján maximum történelemből érte volna meg, az meg olyan helyekre lenne csak jó, mint a töriszak vagy ilyesmi ami amúgy így is meglenne (magyar jeggyel ami szintén 5ös) de én oda inkább nem mennék"

Ha jól értem, azért jobb vagy humán tárgyakból. Én 0 készüléssel hoztam össze egy emelt töri 68%-ot. Emelt töri 45%-ot ritkán hoz össze bárki is. Nagyon gyökérnek kell hozzá lenni. Emelt magyarnál már a nagyon jók is, a nagyon készülősök is tudnak nagyot bukni, mint az én egyik barátnőm, de a töri emelt az egyik legkönnyebb! Én meg merném kockáczatni, hogy 60%-ot is simán össze tudtál volna hozni megerőltetés nélkül, az meg már azért csak 340 pont körül van.

A másik meg, hogy azt tudod, hogy a pótfelvételin legalább annyinak kell lennie a ponthatárnak, mint a rendesen, szóval nem lehet alacsonyabb? Pl. most 340 pont kell, akkor nem lehet 300 pont a pótfelvételin.

Meg azt is számítsuk bele, hogy elérted egyáltalán a minimum ponthatárt? Ha nem, akkor sehova, semmikor nem vesznek fel. A minimum ponthatár megallapításánál nem dupláznak, ott számítanak a tanulmányi eredmények is. Ha azt elérted, akkor nincs gond utána.

2015. júl. 22. 09:34
 15/17 anonim ***** válasza:

(De különben bazz! 260 pontos ponthatár után izgulsz???) :D :D :D Te is pánikolós felvételiző vagy, mint mindenki más. Nem akarom leszólni ezeket a szakokat, de ezeknél soha nem volt egetverően nagy a ponthatár. :D Persze sok mindent láttunk már, de most nem az a tendencia, hogy 20-30 pontos eltérések vannak ilyen és ehhez hasonló szakokon...

Mellesleg megjegyzem, nekem anno minden nélkül volt 313 pontom a 480 pontos rendszerben, szóval ha azt nézzük, akkor ez nem olyan rossz (tekintve, hogy nekem matek lett csak hármas, az matek érettségi 55%, a töri emelt 68%, a magyar 81%, a német 89%, az infó 80%). Szóval a 318 pont az nem minősít senkit, sőt.

Persze jó, ha erre még rájönnek többletpontok (nekem végül 393 pontom volt a megpályázott szakokon, 401 lett volna, ha nem a magyar és a töri, hanem a német és a töri a kötelező), de azért valljuk be, nem az a sztenderd, pláne nem a reál szakoknál, hogy két emelttel, két nyelvvizsgával futnak neki a felvételinek.

Még nálunk se volt ez általános, pedig nyelvi előkészítős, félig emelt magyar, félig emelt matekos osztály voltunk.

2015. júl. 22. 09:41
 16/17 anonim ***** válasza:
Ráadásul az ötszáz pontosban arányaival van csak annyi többletpontom, hogy nem 80, hanem 100. Az alappontok, többletpont nélkül nem változtak (400 pont). Szóval ennyit erről.
2015. júl. 22. 09:43
 17/17 anonim ***** válasza:
(emelt humános - emelt relálos)
2015. júl. 22. 09:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!