Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek hogy alakulnak a...

Szerintetek hogy alakulnak a ponthatárok az önköltséges orvosi képzéseken idén?

Figyelt kérdés

2015. júl. 5. 00:21
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:

Már megint kiforgatja valaki a szavaimat... :) Köszönöm! Voltaképpen csak az érdekelne, hogy mivel a központi ponthatár állami képzésre vonatkozik (igen, koszi, nem vagyok bugyuta, hogy 380-at vagy hasonlót várnék, pláne a SOTEn....) az önköltségesen szerintetek van-e kilátás eltérésre annak ellenére, hogy tavaly direkt ugyanannyi volt minden egészségügyi szakon, mint az állam? (Ezt az infót, hogy felsőbb szerv döntött így, s nyírta meg totálisan az önköltségesen a férőhelyeket, a SOTE Dékáni Hivatalában kaptam. Előre ők sem látnak, nem tudtak biztosat mindani, titeket is csak azért kérdeztelek, hogy szerintetek is így logikus-e)

Kösz

2015. júl. 5. 11:48
 12/32 anonim ***** válasza:
Kilátás lehet rá, sztem a ponthatár leginkább attól függ, mennyi önköltséges hely van (pont az orvosin ész nélkül nem lehet túlduzzasztani a hallgatói létszámot, a gyakorlólaborok befogadókapacitása véges), és az államiról lecsúszott hallgatók milyen pontszámmal mennek. Ahogy már írták, ez max 1-2 pont lehet, nagy valószínűséggel. Mivel elképzelhető, hogy idén az állami helyekre magasabb lesz a ponthatár (a szokásos médianyavalygás ellenére sztem nem volt húzós az érettségi), akár az is előfordulhat, hogy az önköltséges helyekhez is több pont kell, mint tavaly. Sokat nem oszt-szoroz a központilag megadott határ vagy annak eltörlése.
2015. júl. 5. 11:58
 13/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Csak azért reménykedem, hogy a központi ponthatár változást hoz a tavalyi "legyen mindenütt ugyanannyi" tervvel szemben, mert idén van először. S a többi szakon volt eltérés ennek megfelelően. Írtam az Eduline-nak, valójában tőlük várok választ, de kíváncsi volram,

2015. júl. 5. 12:09
 14/32 A kérdező kommentje:
Zseniálatos ez a telefon... Szóval, kíváncsi voltam a ti meglátásaitokra is. És persze, reméltem, hogy akad, aki hasonló cipőben jár, s érdekli a téma, a 280 jelentkezőből, aki önköltségest jelölt. :)
2015. júl. 5. 12:14
 15/32 anonim ***** válasza:
szerintem érdemesebb lett volna államira menned és ha elfogyik a támogatott félév, akkor átkerülsz költségesre
2015. júl. 6. 11:54
 16/32 anonim ***** válasza:
A vidéki orvosikon is egyforma lesz vajon az állami és fizetős ponthatár, mit tavaly? Vagy lehet pár pont különbség?
2015. júl. 6. 12:36
 17/32 A kérdező kommentje:
Még nem válaszolt az Eduline, így továbbra is várom. Remélem, ebben a kérdésben ők kompetensek, vagy legalább tovább tudnak irányítani olyasvalakihez, aki tud majd felelni nekem. Kiírom ide, ha megtudtam valamit! :)
2015. júl. 6. 16:26
 18/32 anonim ***** válasza:
0%
szerintem a legluxusabb magánnémettanárt megkapod abból a pénzből, mintha kifizetnél akár egy félevet is
2015. júl. 6. 16:48
 19/32 A kérdező kommentje:
Kedves 18-as válaszoló! Kérlek, lapozz vissza, és értelmezd a leírtakat! Nem az anyagiakon problémázom, az huszadrangú! Felnőtt nő vagyok, a családomat nem hagyhatom itt! Ezt jelenti a magánéleti ok. Onnantól kezdve, ha a Semmelweis önköltségesére ugyanannyi lesz a pont, mint az államira, abszolút mindegy, hogy keleti, déli, vagy nyugati irányba megyek. Szeretnék gondoskodni a családomról. Ezért reménykedem, hogy változtatnak a tavalyin.
2015. júl. 6. 18:01
 20/32 anonim ***** válasza:

Kérdező, én is reménykedem, hogy változtatnak a tavalyin :)

Vagy legalábbis, hogy 412 ponttal valamely vidékire bejussak :)

2015. júl. 6. 23:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!