Lisztérzékenységre pluszpont?
"Igen énis így gondolom egyébként és engem is zavar, hogy elmegy a cigány, az analfabéta az xy orvosira.."
Nah ez a legjobb komolyan. Előre szólok a legtöbb cigány nem is jelentkezik felsőoktatásra, mert minek.
Cigány nem kap azért plusz pontot, csak azért mert cigány. Ha nézegetted volna az e-felvit akkor tudnád.
Másrészt a cigányok 99,999%-a soha nem fog bejutni orvosira, mert mint említettem ők ezt lexarják magasról.
Ráadásul hiába kap +50 pontot, attól még kell neki min. egy biosz emelt 90%-ra és egy kémia közép 90-95%-ra.
Ha ezt megcsinálja, akkor jusson be mit bánom én. Ha hülye hozzá akkor ki fog esni. Ha nincs pénzük akkor is ki fog esni. Hiába van államilag támogatotton, akkor is hatalmas pénzekbe kerül. Cigány orvost én még személy szerint nem láttam, de gondolom baromi kevesen vannak.
Műhibát meg mindenki követ el független attól, hogy cigány-e vagy sem.
Utolsó. Nekem van olyan cigány osztálytársam aki nem hülye, csak nem is olyan szogralmas. Olyan 4-es tanuló.Ő tovább fog tanulni.. és mást dúr ki.
Egyébkétn szeirntem ezt úgy lehetne megcsinálni legjobban, ha minden pluszpontot visszavonnak. Engem nem érdekel, vegyenek fel MINDENKIT ahova beadta a jelentkezését. Aki hülye hozzá, vagy nincs hozzá huzalma, az úgyis kiesne. Ez lenne a legkorrektebb
A téged megelőzőnek meg annyit, hogy nem haragszom. Igazából én hibám mert nem néztem meg hogy volt-e már ilyen kérdés.A barátnőd helyzete elég rossz lehet, sajnálatos( nem őt sajnálom, mert tudom milyen ha mindenki atyala-patyala ugyulu-bugyuluval jön. hogy jajj te szegény..) Nem tom milyen fokú (?) az ő betegsége, vagy hogy a cukornál vannake ilyen szintek? Nálam egy morzsa vagy egy falat és kóma.
Ja és tudom hogy mindenkinek van gondja..meg problámája..Én nem ezt kitárgyalni jöttem fel, hanem a kérdésemre választkapni nem tom mikori kommentelő :)
Szia!
Tudomásom szerint jár a pluszpont, most 2009-ben egyik csoporttársam is kapott pont erre a betegségre pontot - bár azt meg nem mondom, hogy pontosan mennyit. :)
Jó neharagudj kedves kötekedő!:)
Rosszzul fejeztem ki magam. Akkor azokra kapjon mindenki pontot amit tanulással ért el. :)
Egyébként jogos volt a hozzászólásod.
Utolsó!
Köszönöm, esetleg valamit tudnál róla mondani hogy ő hol érdeklődött(orfi?)? Valami rehabilitációs központnál? Vagy a szimpla gasztoenterológusa állított ki papírt a betegségéről?
Kedves kérdező!
Ismered azt a tanácsot, hogy ne állj le vitatkozni egy bolonddal, mert aki lát, nem tud megkülönböztetni titeket!
És a cigányokkal szembeni rasszista megjegyzéseket a jövőben kerüld, ha lehet.
Szerintem elég megterhelő anyagilag a lisztérzékenység, és nem szeretném kritizálni a kérdésedet. De a cigányok is éppen azért érdemlik a pluszpontot, mert sokan lebecsülik őket, a tanárok is, és nem mindegyik tanár ad ugyanolyan munkára ugyanolyan jegyet egy fehér és egy cigány diáknak.
De ismételném, a kérdéseddel semmi gond nincsen.
utolsó! szeirtnem ez ritka eset, hogy egy cigáyn tovább akar tanulni, vagy hogy van hozzá annyi esze, vagy szorgalma. Egyébként tudom undorító dolog általánosítani, de szerintemHa már bőrszinre kapnak, kapjon mindenki mindenre. Vagy inkább seki semmire.
Amit írtam is, elég lenne ha csak arra adnának pluszt, ha valamit tanulás útján értél el.
Jól beszóltatok a kérdezőnek.. Lehet, hogy most irigykedtek, (valószínüleg én is irigykednék a helyetekben)
de tegyétek a szívetekre a kezeteket: ti nem kutatnátok fel minden lehetséges módot a ponthoz jutásért? Szerintem aki törődik a jövőjével az ezt megteszi. Nem kell leszólni.
Köszi ez jólesett.
tulajdonképp nekem a fájó pont az hogy rendőrtisztire nem mehettem, mert "fogyatékos vagyok". Pluszpontot nem kaptam, mert hogy ez nem fogyaték. Ennyit erről a rendszerről. Amugy minden pocskondiázónak üzenem hogy elértem a célom, olyan helyen tanulok, amit mások irigyenének, plusszpont nélkül:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!