Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Lisztérzékenységre pluszpont?

Lisztérzékenységre pluszpont?

Figyelt kérdés
Tartós betegség, nekem például a papíromra az van írva hogy fogyatékosság. Nem tudom, kaphatoke rá pluszpontot? Van esteleg valaki hasonló helyzetben??
2010. márc. 1. 17:59
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

De azért látom ez a gyarikérdések.hu tele ilyen sokat tudó emberrel, akik szeretnek segíteni. vagy inkább mindenki életébe belekukkantani, ha bár se közük se agyuk nincs hozzá.

Én pusztán itt érdeklődtem, mivel felvi.hu-n ezzel kapcsolatba semmit nem találtam az orfi-t még nem hívtuk fel. Egy egyszerű intelligens, normális kérdés volt de ti nem tudtok korrekten reagálni, nem csak magatokat de szüleiteket is lejáratjátok. Ehhez, azért nem kellett senkinek pluszpontot kapni hogy ezt megtanulja :D:D

2010. márc. 1. 19:51
 12/33 A kérdező kommentje:

Ja és a pluszpontot csak azért szeretném, mert olyan iskolába illetve szakra jelentkezek, ami elég magas pontszámú (440) és erre a szakra gondolhatjátok hogy nem seggvakargatással készülök. Csak beakarom egyszerűen biztosítani magam. És amelett hogy ez a betegség ( ami szerintetek nudli, na mindegy kinek mi)hátráltat vagy zavar vagy bármi más negatív tényezőkkel jár, ki szeretném használni ezt az egyedüli pozitívumot, ha van rá lehetőségem. Ezért szeirntem senkinek nem kell lenéznie vagy elitélnie.

Ti talán nem ezt tennétek?.. Azért köszönöm a kedves oltásokat, tényleg ezek hiányoztak. Ja és enyhén tűntök csak idegbetegnek. :D

2010. márc. 1. 20:00
 13/33 anonim ***** válasza:
84%

Az első kettő válaszoló teljesen korrekt választ adot, normális hangnemben.

Erre te belekötöttél a hangyányi agyaddal, és elkezdted magadat fényezni.

Úgy mint az utolsó 3 hozzászólásodban.

Elkezded sajnáltatni magad, hogy neked milyen marha nagy problémáid vannak, (senkit nem érdekel, mindenkinek megvan a maga baja) aztán jössz azzal, hogy emelt, meg felsőfok, stb. Érdekes dolog ez a bebiztosítás. Ha már megvan a max. plusz pontod mit akarsz még bebiztosítani?

Vicc vagy komolyan.

2010. márc. 1. 20:08
 14/33 A kérdező kommentje:

Szeirntem az összes kommentemben nomrális válaszokat írtam. Nem akartam bántó lenni. Mert minek. De ti azok voltatok..vagy Ők nem tudom. Egyáltalán nem fényezem magam, csak lehordanának itt egyesek ( példálul ki is?? mondjuk te?) Holott nem ezt érdemlem, én nem várok semmi nagydologt csak korrekt választ, ha valakinek nem tetszik a kérdés illetve nem tud rá KIELÉGÍTŐ választ írni, az ne is kezdjen el a billentyűzettel játszani..(max máshogy:D)

éstudom hogy mindenkinek sok baja van, én nem is merültem volan bele ha ti is értelmeslény módján tudtok válaszolni.

2010. márc. 1. 20:16
 15/33 anonim ***** válasza:
100%

Nekem meg rossz a szemem, gerincferdülésem van, aminél hogyha becsípődik egy ideg, napokig majd beszarok a fájdalomtól és mégis bejárok egyetemre. Mondhatnám, hogy a fájdalom hátráltathat, mi sem gazdagék vagyunk, de emelteztem, tettem nyelvvizsgát és mindenből ötösre érettségiztem, így bent vagyok államin. Hozzátenném te vagy kb a 20., aki ehhez hasonló kérdést tesz fel, hogy gerincferdüléssel, allergiával, szemöldökfájással kaphat-e pluszpontot. Nem. Pluszpont megilleti pl. a disgráfiásokat, dislexiásokat, discalculiásokat, siketeket, ha gyereket szült (az már más kérdés, hogy bizonyos problémákkal mi a francnak tanul tovább egy-két ember, mindegy). Másik, ami miatt ilyen válaszokat kapsz az az, hogy rohadtul csípi mindenki szemét, hogy olyan csip-csup szarokra viszont adnak pluszpontot, h pl. kisebbségi meg egyéb hülyeségek, ami már inkább csak mondvacsinált indok... Nem utolsó sorban egyetemre/főiskolára az menjen, akinek tényleg van esze tanulni, nem csak úgy bejut, mert jaj kaptam pluszpontot és úúú én már kemény egyetemista vagyok, lesz diplomám... Ugyanmár...

Összegezve: nem kapsz érte pluszpontot.

2010. márc. 1. 20:17
 16/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Igen énis így gondolom egyébként és engem is zavar, hogy elmegy a cigány, az analfabéta az xy orvosira.. és közbe nem tudja mennyi a kettő meg kettő. CSodálkozunk a sok orvosi műhíván stbstb.

Lényegtelen szeirtnem én ezzel a kérdésemmel senkit sem sértettem meg, én télleg jol tnaulok ( nem fényezés) és próbálom az álmomat beteljesíteni és nem csak kapaszkodni. de ha a hülye cigány megkaphatja arr amert neki fekete a színe akkor én azért mert szenvedek ( mert ez eltér a normáltól mint minden más ami nem egészséges) mire fel nem kaphatok?:D

Értitek.. gondolom nem. Majd ismtéelten jön csak a bántás és szidalmazás

2010. márc. 1. 20:22
 17/33 anonim ***** válasza:
65%

20:17 vagyok

Én értelek, hidd el, neekm is szó szerint b@szta a csőröm, hogy volt osztálytársam összeqrt egy kölyköt, kapott 50 pluszpontot csak úgy (megjegyezném, hogy a nagyanyja többet foglalkozott vele, mindegy) én meg vért izzadtam, hogy emglegyen a matek emeltem és legalább egy nyelvvizsgám, csináltam magamnak a tételeket, valamiből csereberéltem, hogy időt spóróljak. Tanultam, küzdöttem, volt egy adag mázlim is (lekopogom) és ennyi. Ne vedd kérlek bántásnak, de olyan szempontból sajnos valóban provokatív a kérdésed, hogy rettentő módon zavarj az a tisztességesen tanuló embereket, hogy más szinte a semmiért kap pluszpontot, mert jajj szegény kisebbségi jaja szülei csak 8 általánost végeztek blablabla, ezen felül még a nyelvvizsgákért adható pontokat is csökkenteni fogják, így kényszerítik az embereket hogy emeltezzenek. És kik járnak megint jól? A "hátrányos helyzetűek". Ismerősöm behazudta, hogy dislexiás, hopp plusz 50 pont. Kib@szott idegesítő, mert feltehetően lehet olyan embertől veszik el a helyet (főképp ha államin), aki tényleg megdolgozott érte és rászolgálna az állami támogatásra. Ezért ez a harapós hangulat. Remélem így már érted.

2010. márc. 1. 20:28
 18/33 A kérdező kommentje:

Persze én ezt eddig is értettem. ÉS nem is haragszom ezért vagy inkább nem is sért olyan szinten, csak télleg az hogy senki nem ismer énis télleg nagyon sokat tanulok, nehéz az időmet beosztani és tudom hogy ezzel mindenki így van. Nálunk si vannak sajnos ilyenek akik arra kapják a pluszpontot mert jön a foguk. Én a lisztérzékenységet egy elég súlyos betegségnek tartom, igen szintentartható..(ha van rá pénzed..pénznélkül sajnos már ta nulni se tudsz :( ) Szóval lassan eljutunk mi is oda.. és tudom hogy sokan így vannak vele, hogy körülbelül vagy esznek vagy tanulnak.

Én nem akarok más kitúrni a helyéről se, mert mint mondtam télleg egy magaspontzsámú "megdolgozok érte" szakra megyek. Csak szeretném kihazsnálni ezt a lehetőséget is, ha a hülyecigány is megteheti.

És egyébként talán egy kicsit azért zaklatott fel ez az egész gorombáskodás, mert hogy elkényeztett gyereknek hittetek/hisznek bármi.. Nekem az előző álmomat e miatt kellett feladnom, ugyanis kizáró ok a rendőrtiszti főiskolán.

Nem is ez a lényeg. Köszi a választ.

2010. márc. 1. 20:34
 19/33 anonim ***** válasza:
59%
Mindenkinek megvannak a maga problémái...
2010. márc. 1. 22:02
 20/33 anonim ***** válasza:
100%

Első (és második) vagyok. Tudom, kicsit goromba volt a hangnem a második hozzászólásomban, sajnálom. Csak már kicsit fárasztanak néha a hasonló kérdések...

Tényleg megértem, hogy nem túl jó a helyzeted, hiszen amíg más különtanárt tud fizetni, addig neked a "betegségedre" kell költened. Ezért is mondtam az emelt szintű érettségit, nem pedig a nyelvvizsgát:) És tény, hogy ha már a cigányoknak, meg azoknak, akik gyereket szülnek jár a pluszpont, akkor akár neked is járhatna. Én is igazságtalanságnak tartottam anno, hogy diszlexiára meg mit tudom én mire adogatnak pluszpontot, de szerencsétlen barátnőm nem kapott, pedig volt, hogy 3 hetet kórházban kellett töltenie a cukorbetegsége miatt...

De sajnos nem lehet igazságosan megoldani...talán még az lenne a legjobb, ha a hátrányos helyzetűek nem pluszpontot kapnának, hanem valamiféle anyagi támogatást, de arra meg ugye nincs pénze az államnak...

Tanulj ahogy tudsz, aztán egyetemen tudsz szoctámra pályázni, ha nem jók az anyagi körülményeid.

Amúgy hova jelentkezel?

2010. márc. 1. 22:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!