Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Van még olyan iskola ahol jún...

Van még olyan iskola ahol jún 15-én is menni kell és tanítás is van? Vagy kifogtam az egyetlent?

Figyelt kérdés

Nálunk aztán nincs kegyelem. Tanítás van még jún 15-én is, miközben ezer helyen azt hallom olvasnom hogy már sehol sincs tanítás vagy ha be is kell menni, sportnap múzeumlátogatás stb van.

De többnyire már be se kell menni.

Hát nálunk nem így van. Itt kérem rend van és fegyelem. Jún 15-én hétfőn is tanítás, órarend szerint. 8 órám van meg is lesz tartva mind. Nem ám hogy rövidített nap legalább, nem. 8 óra és pont. Igaz hogy már csütörtökön lezárták a jegyeket és a hiányzási adatokat is vagyis ha valaki nem megy be sehova se írják be hiányzónak. És ez még röhejesebbé teszi az egészet. Ott a 300 fős iskola és pénteken voltak vagy 50-en. Hétfőn még ennyien se lesznek. De azért menni kell természetesen.

Jó iskola?

2015. jún. 14. 14:09
 1/6 anonim ***** válasza:
ők legalább betartják a törvényt...
2015. jún. 14. 14:12
 2/6 A kérdező kommentje:

Nem nem tartják be!

1) Nézz utána. Ha az iskola tanulóinak létszáma (megjelentek) egy adott tanítási napon iksz százalék alé esik (nem tudom mennyi pontosan) akkor az a tanítási nap nem számozható érvénytelen és új tanítási napot kell elrendelni.

Na most 300ból 50 fő megjelent garantáltan a százalék alá esik = érvénytelen nap!

Ha annyira törvénytisztelők akkor tessék szépen már a pénteket is érvénytelennek minősítéseni a hétfőt meg duplán annak és két új napot kizűzni a helyére!

2) A tanítás időszak és a tanügyi statisztika vezetése (osztályzatok, hiányzás) a tanév utolsó tanítási napjáig vezetendő.

Az iskola nem teheti meg hogy több nappal 15-e előtt zárja a jegyeket. És ha én még hétfőn 8. órán kívántam volna témazáró nagydolgozatot írni pótlólag hm?

Ehhez jogom van és az iskola ezen jogomat sérti.

Ha már a törvéyneknél tartunk!

2015. jún. 14. 14:17
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Az iskolák a minisztériumi tankrendet követik és KELL követniük azaz, juni. 15. még tanítási napnak minősül az, hogy az iskolák ezt a napot, hogy használják fel az az iskola rugalmasságától is függ, egyetemista vagyok, de emlékszem, hogy anno nálunk is be kellett menni, de az oszfő megmondta, hogy nem lesz probléma, ha valaki nem megy be, de ugyan azon évfolyamban egy másik osztálynak, meg azt mondták, hogy igen is be kell menniük...szóval iskolák de inkább a tanárok rugalmasságán múlik az utolsó nap főleg.
2015. jún. 14. 17:57
 4/6 anonim ***** válasza:
se a köznevelési törvény, se az intézmányek működését szabályozó EMMI rendelet nem írja elő, amiket összehordtál.
2015. jún. 14. 18:29
 5/6 anonim ***** válasza:
Mielőtt hisztiznél és kötözködnél nézz már utána, hogy hivatalosan hanyadikáig van előírva a tanítási rend, te nagyon barom
2015. jún. 14. 21:15
 6/6 anonim ***** válasza:
A tanév rendjét NEM a köznevelési törvény és az intézmények működését előíró EMMI rendelet írja elő! Ha már ilyen keresetlen szavakkal osztod az észt. Hanem a 34/2014-es EMMI rendelet: "...utolsó tanítási napja 2015. június 15. (hétfő)."
2015. jún. 15. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!