Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Van itt olyan, akit néha...

Van itt olyan, akit néha megvertek a szülei, ha rossz jegyet vitt haza?

Figyelt kérdés

#jegy #iskola #szülő #verés #rossz érdemjegy
2015. jún. 4. 23:25
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Mi volt a célja?

Az, hogy ezt ki hogy élte meg, mert adott esetben van, amikor bizony valaki lusta, ezért kap rossz jegyeket, de előfordul az is, amikor egyszerűen a készségei miatt és küszködik.

Remélem, a többszöri rákérdezésed mögött nem az áll, hogy ugyan milyen rosszindulatú szándék vezérelt, hogy ezt kérdeztem.

2015. jún. 7. 12:22
 12/15 Come back válasza:

A tanár faktor kimaradt. Hogy mit értek ezalatt? A tanár is ember, és én találkoztam olyannal, aki az összes dühét az osztályon vezette le egyes osztályzattal. Volt olyan is, hogy egy jóeszű, ámde rossz magatartással rendelkező tanulót egyes jeggyel fegyelmezett. Ezzel csak az volt a baj, hogy a jegyet a tantárgyhoz írta. Olyan is előfordult, hogy a tanár pofára osztályoz. Ez az eset előttem történt meg. A tanár egy bomba nőt hívott ki felelni, aki a szünetben mondta hogy semmit sem tanult aznapra. S valóban semmit sem tudott. A tanár végig legeltette a szemét a diáklány testén a felelet alatt s a csaj hármast kapott.

Az is furcsa, ha egy dolgozatból az egész osztály karót ír. Ez egyértelműen a tanár hibája, rosszul adta le az anyagot. Több olyan embert ismerek, akik kitűnő tanulók voltak, sőt tanulmányi versenyt is nyertek, ma az egyik rakodó munkás. Szóval a jegy nem mindig tükrözi azt, ami a fejben van.

Remélem ez a válasz nem off számodra! :)

2015. jún. 7. 14:17
 13/15 A kérdező kommentje:

Szia!

Igazad van, én olyannal találkoztam, amikor egy testi gondokkal küszködő tanárt 4-5 gyerek csúnyán kikezdett egy osztályban, majd ez az egész az egész osztályra visszahatott és végül az érettségiben csúcsosodott ki, ahol még a kitűnők sem kaptak négyesnél jobbat az írásbelire...

Pedig ők mindig tisztelettudóak voltak, ahogy az oszály többi 25 tagja is, aki 4-es helyett 3-ast, vagy 3-as helyett kettest kapott...

Amit írsz, hogy a szép csajnak, aki semmit nem tudott 3-ast adott az nagyon durva.

Ilyet életemben nem láttam/hallottam, mondjuk elit középsuliba jártam. Az elit egyáltalán nem azt jelenti, hogy minden tanár jó és minden diák jó...

De mindkét fél esetében 30-ból, csak 5 rossz volt, 16,7% kb.. Ez volt a statisztikánk.

Ja és 16.6 % pedig kiemelkedő és 1-2 zseniális.

Miattuk érte meg oda járni.

Kiváló tanulók rakodómunkások?

Én is ismerek egyet, de ő önszántából ment oda egy nyárra kalandvágyból, aztán egyetemre járt rendesen...

Általában akinek jó jegyei voltak, azokból lett valami.

2015. jún. 7. 14:51
 14/15 Come back válasza:

Ez a tanár, aki hármast adott a csajnak, ő engem se kedvelt. Történelem tanár volt, és az én kedvencem a történelem azóta is. Tehát gondolhatod, hogy jó voltam belőle. Az első osztályban középiskolában egy mindenki által rettegett szigorú tanárnő volt történelem órán, több éve próbált teherbe esni sikertelenül. Tehát nem volt az a kedves teremtés. Ő nála 5-ös voltam, de aztán végül teherbe esett, és jövőre jött ez a tanár, aki a mellekre van ráizgulva tudás helyett. Nála évenként romlottak a jegyeim. 2. Osztály 4. Érdemjegy. 3. Osztály 3. Érdemjegy. 4. Osztályban 2!!!

4-est adott az érettségin a hibátlanul elmondott tételre csak azért mert mások is hallgatták az előadásom. (Most aktívan nyomom a külpolitikát, és olyan dolgokat tudok történelemből, amit sokan nem kettes érdemjeggyel!!!) Ezt szigorúan zárójelben jegyzem meg, nem akarok politizálni most.

A rakodó munkást az osztályfőnök mesélte tovább tanulás előtt példának.

Ja, 20 éve esetleg lett valami a jó tanulókból, de nem ma Magyarországon! Mint az egyik haverom, elvégezte a pénzügyi számviteli főiskolát Zalaegerszegen, ami nem egy gallop, most Ausztriában pincér.

2015. jún. 7. 19:16
 15/15 A kérdező kommentje:

Ez mondjuk, igaz, a természettudományos vonalon is sokan, dokumentáció készítőnek tudnak először elhelyezkedni, diplomával. ami szerintem nem szakmai vonal, de mindegy...

Igen a tanárnőknek csomó lelki sérülése tud lenni, ez van, amikor nagyon rossz a diákoknak, de van amikor szegény tanárt, már szánják a rossz diákok is, mert annyira jóindulatú, csak láttszik, hogy valami gondja van, ilyet is láttam.

A férfi tanároknál ezt nem tapasztaltam, de most, hogy írod, egy testnevelés tanárunk tényleg bámulta alányokat... elég ciki volt...

Ráadásul a fiúkkal elég bunkó mód viselkedett, lehet tudta, a gúnynevét is, ahogy a fiúk ezért hívták...

2015. jún. 8. 00:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!