Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Három bukás potvizsga nélkül,...

HELPing kérdése:

Három bukás potvizsga nélkül, evismetles?

Figyelt kérdés
Ha egy szakközépiskolaban három tantárgyból bukok és nem megyek be potvizsara mert újra akarom járni az adott évet, akkor lehetséges e az, hogy atraknak egy másik szakra az iskolamon belül ami középiskolai szak, csak gyengébb. Esetleg lehetséges e az hogy talán el is tanacsolnak? Vagy kotelesseguk megengedni az evismetlest 3 bukassal? Csak mert sok mindent olvastam már

2015. jún. 3. 16:45
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha megbuksz háromból, és nem mész be pótvizsgára,akkor évismétlés.

Emiatt nem tanácsolhatnak el.

A váltás pedig attól függ, hogy volt e gyakorlat,és tanultad e azokat a tárgyakat,amit ott kérnek ahová mennél.(Ha nem,akkor lehet, hogy kell tenned különbözetit)

Ha kilencedikes vagy, egyszerűbb megoldani. De felsőbb évfolyamokban sem lehetetlen. Mindenképpen menjetek be az igazgatóhoz, és érdeklődjetek tőle.

2015. jún. 3. 16:56
 2/3 A kérdező kommentje:
10 . évfolyamba járok. A másik szakon nyáron van egy plusz hónap gyakorlat viszont én nem akarok arra a szakra kerülni. Van pár tantárgy amit én nem tanultam. Szóval nagy a valószínűsége hogy évet ismetelhetek? Köszönöm az előző választ
2015. jún. 3. 17:09
 3/3 anonim ***** válasza:

Átolvastam még egyszer.Na most akkor szeretnél szakot váltani, vagy csak attól tartasz, hogy átraknak gyengébbre.(Ne haragudj,ma teljesen béna a felfogásom).Ha nem mész pótvizsgára, mindenképpen évet ismételsz. De ugyanott (ugyanazon szakon kezded a jövőévet). Elvileg csak úgy nem pakolhatnak ide-oda téged.

(Viszont ha szakot szeretnél váltani, akkor

Van egy rövid sztorim, ezt megosztom veled.

Vendéglátás Idegenforgalom szakközepes vagyok, 11.-es.

Kilencediktől tizenegyedik félévig volt egy fiú osztálytársam, aki félévkor iskolát váltott, és autószerelőnek tanul, szintén szakközépben, de azt hiszem vissza csúszott egy évet, szóval a 10. Osztály második félévét kezdte, de ez nem teljesen biztos. Nem volt lángész a fiú, bukott ő is, de még így is átvették.

Ha javasolhatom, írjatok egy kérelmet, vagy menjetek be a suliba, valószínűleg készségesen fogadnak, és ott mindent megtudtok érdeklődni.)

2015. jún. 3. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!