Osztatlan tanárira kell alkalmassági vizsga, pl. ha a Harry Potterről beszélnék mit mondjak róla?
talán ne beszélj a Harry Potterről egy egyetemi felvételin
jézusom..
én imádom a HP-t, tetkóm is van róla, komolyan nagyon nagy élmény volt olvasni, de a szórakoztató irodalomnak eme részét (HP, piros pöttyös könyvek, más fantasy) nem igazán szeretik a tanárok, főleg az egyetemi tanárok
nem magamtól találtam ki, ezt nekem egy egyetemen tanító tanár mondta, mikor felkészített az emelt magyarra
ha nem akarsz kötelezőt, akkor inkább Zabhegyező vagy hasonló értékelhető könyvről beszélj, Ne bántsátok a fekete rigót, Száll a kakukk fészkére, Úton, A parfüm stb.
Vagy ott az Iskola a határon. Nagyon szórakoztató könyv, és szerintem rövidítve is el tudod még olvasni. Úgy is azt fogják kérdezni, hogy a tanár milyen szinten jelenik meg a műben, és hogy milyen pedagógiai helyzetet tudnál kiemelni belőle, és hogy mi a véleményed róla.
Olvasd el rövidítve. Úgy se a tartalmát kérik majd. Nem irodalom érettségin fogsz részt venni. :)
Nyugodjon le mindenki, a Harry Potter az alkalmassági ajánlott könyvlistájában van benne. :D
Van köztük több novella is vagy mondjuk Karinthy is... Én azokat választanám inkább, de lehet választani, hogy könyvről beszélsz vagy pedig a szituációs feladatok között választasz.
Ne menj tanárira.
Köszi a felnövő generáció nevében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!