Miért nem lehet az óra alatt mobiltelefonnal felvenni a
tanár előadását?
Figyelt kérdés
Ez az ötletem először akkor jutott eszembe amikor az (elemis)unokahúgom betegség miatt hiányzott a suliból és az egyik osztálytársát megkértük hogy nem e videózhatná le a tanárt (-okat) miközben magyarázza (-ák) az anyagot. Sajnos nemleges választ kapott. Pedig szerintem a tanuló is könnyebben be tudná pótolni az anyagot. Nem bírálni akarom a magyar oktatást csak érdekelne a miértekre a válasz.
nem tudom milyen feladatai vannak, de tök jó lenne, ha vissza lehetne nézni korrekten az egyes tantárgyak anyagait, mert a könyv elég sokszor nem elégséges
pl matekból sokaknak jó lenne
a BME-n egyébként azért csinálták meg ezt a videózást, mert bizonyított, hogy ha írsz akkor nem figyelsz, ha meg nem figyelsz akkor tök mindegy
2015. máj. 25. 22:41
12/17 anonim válasza:
matekot én tök máshogy tanítanám, kiadnék egy feladatsort, és egy részletes megoldási útmutatót, használva a tételeket, és az alapján már lehet tanulni az órán
most kb az megy, hogy nem gondolkodni járnak matekórára középiskolások, hanem típusfeladatokat jegyzetelnek (nem valami nagy hatásfokkal működik egyébként)
2015. máj. 25. 22:47
13/17 anonim válasza:
"Hazavitted az anyagot, 20 perc alatt átfutod és megtanulod. Senki nem ülne le még egy tanításnyi időre délután, hogy végighallgassa az egész sulis napot még egyszer. "
Hát igen :(. Milyen jó is lenne végre minőségi, és nem mennyiségi oktatást nyújtani.
2015. máj. 25. 22:54
14/17 anonim válasza:
Jogi akadályok, miegyéb, amit a többiek már leírtak. De azért várjunk már. Egy általános iskolai tananyagot egy felnőtt ember körülbelül 10 perc alatt elolvas, jó esetben elsőre meg is érti, mert azért valljuk be, nem egy eget rengető dolog, és 20 perc alatt el tudja magyarázni a gyereknek, és spóroltunk is 15 percet ahhoz képest, hogy végignéztük volna az órát, amit ugye nem szabad. Mifelénk legalábbis így megy...
2015. máj. 25. 23:25
15/17 anonim válasza:
Na igen, az elemi iskolák óráinak nagy része "nevelés". Mégis két tanárnál szokott rend lenni. Vasszigornál, és aki leszarja.
2015. máj. 25. 23:29
16/17 anonim válasza:
Hát amúgy BME-n se engedik, sőt némelyik tanár még az órai diáit se engedi ki a kezéből, csak ha megígéred hogy nem dobod fel sehova és terjeszted. És ezt teljesen jogosan azzal indokolja, hogy az az ő szellemi terméke amiért megdolgozott, folyamatosan frissíti és nem akarja hogy felkerüljön a netre aztán máshol is abból oktassanak meg ilyesmi. Persze vagy 5-en az évfolyamon szóval nem okoz problémát hogy csak személyesen adja oda a diákat :D
2015. máj. 25. 23:35
17/17 anonim válasza:
Nekünk gimiben a biosz tanár megengedte, hogy hangfelvételt csináljunk minden óráról, és tudjunk hatékonyabban tanulni otthon.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!