Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért nem lehet az óra alatt...

Miért nem lehet az óra alatt mobiltelefonnal felvenni a tanár előadását?

Figyelt kérdés
Ez az ötletem először akkor jutott eszembe amikor az (elemis)unokahúgom betegség miatt hiányzott a suliból és az egyik osztálytársát megkértük hogy nem e videózhatná le a tanárt (-okat) miközben magyarázza (-ák) az anyagot. Sajnos nemleges választ kapott. Pedig szerintem a tanuló is könnyebben be tudná pótolni az anyagot. Nem bírálni akarom a magyar oktatást csak érdekelne a miértekre a válasz.

2015. máj. 25. 21:02
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Mert ahhoz kell a tanár engedélye.
2015. máj. 25. 21:07
 2/17 anonim ***** válasza:
83%

Gyakorlatilag kivitelezhetetlen. Egyrészt nem csak a tanár, de a többi 30 gyerek szülőjének beleegyezésére volna szükség személyiségi jogok miatt. Másrészt követhetetlen manapság, mi is lesz a sorsa annak a felvételnek, amiért a felvétel készítője sem tudja vállalni a felelőséget.

Tanári szemszögből: egy tanórának ideális esetben van egyfajta bensőséges jellege, ami segíti az ottani munkát. Erről pedig nem szívesen engednék készíteni bármiféle felvételt, hiszen egyrészt nem jön át az az atmoszféra, másrészt idegeneknek nincs köze hozzá.

2015. máj. 25. 21:08
 3/17 anonim ***** válasza:
79%
BME-n felveszik... úgy tűnik a felső oktatásban nem ilyen szemérmesek
2015. máj. 25. 21:09
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
3#: más egytemen meg nem mind tanár engedi. Ennyi alapján ne általánosítsunk.
2015. máj. 25. 21:11
 5/17 anonim ***** válasza:
93%

Amiért téged sem videóznak le szarás közben.

+ magánjog megsértése, ha bárkit úgy videóznak le, hogy nem adott rá engedélyt.

2015. máj. 25. 21:15
 6/17 anonim ***** válasza:
78%
Személy szerint kételkedem abban, hogy a beteg gyermek valóban végignézte volna az órákat.
2015. máj. 25. 21:20
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha még engedélyt is kapnál, gyakorlatilag kivitelezhetetlen; a tanóra (legjobb esetben) nem csak arról szól, hogy a tanár magyaráz, hanem ennél interaktívabb, vagyis a diákok is beszélnek (beordibálnak), így a felvételből nem lenne egyszerű tanulni.
2015. máj. 25. 21:42
 8/17 A kérdező kommentje:
Értem én hogy a video anyaggal vissza lehet élni de ez a "idegeneknek nincs köze hozzá" kicsit erős. Ez úgy jön le mintha a tanár félne ha látnák hogyan oktat az óra alatt. Úgy vélem a tudás kincs és nincs baj azzal ha minél többen látják mit és hogyan oktat a tanár. Más viszont a helyzet ha a tanár nem 100%-ig biztos munkája hatékonyságában,ekkor megértem hogy irtózik attól hogy mások is látják oktatási módszerét. (kinek nem inge..) Másrészt viszont ez a technológia hogy ilyen egyszerűen csinálhatunk felvételt nagyon új és ezért szokatlan a pedagógusoknak is. Én mindenesetre hatékony módszernek tartanám ha minden óráról felvétel készülne amit a gyerekek hazavihetnének CD-n vagy más adathordozó eszközön.
2015. máj. 25. 21:51
 9/17 anonim ***** válasza:

Ott a füzet, jegyzetelsz órán. Hazavitted az anyagot, 20 perc alatt átfutod és megtanulod. Senki nem ülne le még egy tanításnyi időre délután, hogy végighallgassa az egész sulis napot még egyszer.

Unokahúgod is kérjen jegyzeteket, ha valamit nem ért, te is eltudod magyarázni.

2015. máj. 25. 22:08
 10/17 anonim ***** válasza:

Még azzal se volna gond, hogy ha a tanér kissé bizonytalan magában. Tudom, hogy ebben az országban elvárás, hogy a tanár mondentudó és tökéletes legyen, de nem ez a valóság.

Amúgy meg szerintem hiába magyaráztam, mert nem értetted meg. Számodra a tanár dolga még mindig csak annyi, hogy magyaráz. Tanítanod kelle egy keveset, hogy megértsd, nem így van.

2015. máj. 25. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!