hát, mivel elsőben olyan szinten az alapokat tanulják, hogy annak a fele édeskevés, jogos az egyes.
Szerinted elég, ha az írást, olvasást, számolást félig sajátítja el????
2015. máj. 20. 11:44
12/24 anonim válasza:
Szerintem ez nincs jogszabályban szabályozva, ahány iskola, és tanító/tanár annyi féleképpen értékelnek. Ami amúgy nem biztos, hogy jó, amikor már arról van szó, hogy a jegy továbbtanulási pontszámítás alapját képzi(Az általános iskola, és középiskola végén is.), akkor jó lenne ha nayjából ugyanazt jelentené ugyanaz a jegy az egyes iskolákban... De elsőben ez csak tájékoztatás, a lényeg, hogy a gyerek tanulja meg rendesen az alapokat.:)
2015. máj. 20. 12:40
13/24 anonim válasza:
a józan ész azt diktálja, hogy 54%-os az 3-as. sztem így logikus, de minimum 2-es.
és nem érdekel, melyik iskolában adnak 60%-ra 2est, amelyik tanárnál 54% 1es, az sem komplett.
de hát Magyarország hüly.e tanárból nincs hiány.
2015. máj. 20. 15:07
14/24 anonim válasza:
a sok észkombájn válaszolóval, akik megállapítják EGYETLEN dolgozat alapján milyen problémái lesznek később, meg ne foglalkozz.
2015. máj. 20. 15:10
15/24 anonim válasza:
54% még a leggagyibb iskolákban is 1-es. Általában így van; 60% felett 2-es, 70% felett 3-as, 80% felett 4-es, 90% felett 5-ös. Egyébként alsóban amikor már kaptunk jegyeket (azt hiszem negyediktől) akkor ciki volt a rossz jegy, és az alsós anyagot minimum 4-esre illik tudni (kivéve ha valakinek tanulási rendellenessége van). Aki viszont nem lusta annak nem okozhat gondot.
2015. máj. 20. 20:59
16/24 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok azzal, hogy mik a gyerekem hibái, tudom, hogy gyakran figyelmetlen és elkalandozik, de azt is tudom, hogy jó képességű, nem véletlenül hoz szinte minden tárgyból "átszámítva" 4-est és 5-öst. A szóban forgó dolgozat egyébként környezetismeret, amit persze ugyanúgy tudni kell, ezzel nem vitatkozom.
Inkább csak azt látom, hogy ha egy gyerek a feladatainak a több mint felét elvégzi jól, akkor ugyanazt érdemli, mint az, aki esetleg üresen adja be a dolgozatot. És ez viszont nem jó, függetlenül attól, hogy mi a bevett gyakorlat.
2015. máj. 21. 10:03
17/24 anonim válasza:
Nezd, lehetne 10 erdemjegyet is csinalni, a nemeteknel peldaul 1tol6ig van az osztalyzas.
A lenyegen nem valtoztat, a lenyeg pedig az hogy a gyereked elegtelenre tudja az anyagot.
Talan ulj le vele es tanuljatok egyutt.
2015. máj. 21. 10:11
18/24 anonim válasza:
A környezetismeretet tudni kell, az az alapja a biológiának és a földrajznak, ami később lesz csak. Nálunk ha valaki üresen adja be a dolgozatot az két egyest is kaphat. De van egy minimum amit tudni kell (elégséges), ezt százalékban fejezik ki (60%). Amennyiben nem éri el a 60%-ot akkor nem érte el a minimumot, tehát nincs meg az elégséges, így teljesen jogos az egyes. Teljesen mindegy, hogy valakinek egy-két pont kell, vagy 0 pontot ért el a végeredmény ugyanaz. Nem tudja a minimumot nyújtani. Ez pedig elsőben, ráadásul környezetből ami nem is nehéz tantárgy, ha odafigyel órán, otthon meg tanulnak vele akkor simán 4-5-s, főleg ha amúgy nem rosszak a képességei.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!