Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ténlyeg megszűnik a Corvinus...

Ténlyeg megszűnik a Corvinus Budai Campusa?

Figyelt kérdés

[link]

Mikor lehet megtudni, hogy ez így lesz-e?

2015. máj. 19. 21:33
 1/9 anonim ***** válasza:
0%

Valószínűleg igen, ennek már rég itt lett volna az ideje.

Évek óta egyre gyengül és egyre kevesebb értelme van.

2015. máj. 20. 10:32
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

első, fogalmad sincs, miről beszélsz...

NEm szűnik meg, a karokat áthelyezik, tehát pont ugyanúgy működni fognak tovább, ellenben a százmilliárdos értékkel, és felbecsülhetetlen eszmei értékkel bíró arborétumot, parkot el akarja adni a kormány, mert nincs pénze...

Végtelenül szomorú és felháborító egyben. :(

És nem, semmi közöm az intézményhez, ugyanakkor szakemberként tudom, milyen értékeke fognak elveszni...

2015. máj. 20. 11:12
 3/9 anonim ***** válasza:
14%

Kedves Második!

A szép védett arborétumért valóban kár lenne, azt én is nagyon sajnálnám. Remélem azt megőrzik eladás után is.

A karok viszont ebben a formában szerintem nem maradnak meg, ha más egyetemmel integrálódnak, és ez nem is baj.

Ha a Kertészeti Kar kiköltözik Gödöllőre semmi értelme függetlenül megtartani, hiszen ott már eleve megvannak ugyanezek a szakok ráadásul sokkal magasabb színvonalon működnek. A Tájkar eleve egy vicc, máshol legfeljebb tanszék lenne, ha a BME Építészkarához vagy a SZIE Ybl karához csatlakozik egyaránt mélyreható integrációra lesz szükség. Az élelmiszerkar jól beleillik a BME Vegyész és biomérnök kar profiljába, ráadásul már jelenleg is vannak élelmiszertudományi képzéseik, tehát ott is értelmetlen lenne külön karként megtartani.

Az integrációk előnye lehet, hogy a gyenge szakmai teljesítményű oktatóktól meg lehet szabadulni, ésszerűsítésekkel pénzt lehet megtakarítani, amit tudományos kutatásokra, egyetemfejlesztésre, jelentős kutatók hazahívására lehetne fordítani.

Én ezt olvasom ki az eddig megjelent hírekből, de lehet, hogy tévedek.

2015. máj. 20. 13:31
 4/9 A kérdező kommentje:

1#

Van igazság abban,amit mondasz én viszont(még gimnazista) nagyon régóta oda tervezgetem további pályámat, megtetszett a környezetgazdálkodási mérnök szak..az pedig adott volt hogy Budapest legyen.

Hát ez most számomra is elég kiszúrás...

Az pedig,hogy ennek az egésznek mik a hátterei és hogy mire akarják felhasználni azt a pénz, hagy ne mondjam ki mi erről a véleményem!!

2015. máj. 20. 17:54
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

A környezetgazdálkodási agrármérnök szak jelenleg is van a SZIE-n (ahogy környezetmérnök is) és sokkal magasabb színvonalon és szervezettebben, nagyobb oktatói kapacitással mint a Corvinuson. A SZIE MKK-n akkreditált környezettudományi doktori iskola is van, ami a Corvinuson nincs és hát eleve az MKK kutatókar, a kertészeti meg nagyon messze van attól.

Hát igen,abban viszont igazad van, hogy I. Orbánházi Viktor király várbeli tróntermére szégyen lenne egyetemtől elvont pénzt költeni.

2015. máj. 20. 22:32
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Én itt tanulok és egy abszurd ötletnek, egy rossz viccnek tartom,hogy az oktatóink akik között rengeteg kiváló ember van,állás nélkül maradnak valamint a gyönyörű nagy múltú arborétumunkat szállodaként működtetik tovább.Nem ismernek se istent se embert azok akik kitalálták ezt az egészet.Itt tanulok és ha a diákság összefogásán múlik akkor még a következő generációk is itt fognak végezni,a Budai Campus NEM ELADÓ!
2015. máj. 21. 23:33
 7/9 anonim ***** válasza:
0%

Most úgy tűnik mégsem szűnik meg, csak ésszerűsítő összevonások lesznek a Pesti és Budai Campus között. Nyilván nem kell két helyen matek vagy informatika tanszék, idegennyelvi lektorátus, valamint külön budai gazdasági tanszékek.

Lehet, hogy a feldarabolással és nívós egyetemekkel való integrációval többet nyert volna mindenki...

2015. jún. 5. 12:34
 8/9 anonim ***** válasza:
Kedves Előző válaszoló miért gyűlölöd ennyire a Corvinust ha szabad megkérdeznem?
2015. jún. 8. 19:38
 9/9 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Előző!

Egy József Attila idézettel válaszolok:

"Érted haragszom én, nem ellened,

nosza szoritsd meg a kezem, mellyel magosra tartalak álmaimban,

erősitsen az én haragom, dehogy is bántson, kedves."

Meggyőződésem, hogy a BCE Budai Campusz karain még meglévő használható kutatóknak, oktatóknak és a még megtalálható néhány tehetséges hallgatójának érdeke, hogy kiszabaduljon abból a gödörből amiben most van.

Igen, szerintem a volt "kertészeti" beteg, és a gyógyuláshoz radikális műtét kell, lehet, hogy csak vérátömlesztés, de az is lehet, hogy transzplantációk sorozata. Ami értékes még benne azt kell megmenteni, hogy az uram-bátyám gaz és az egyre inkább uralkodó szellemi nihil ne tudja elfojtani!

Ha ismered a helyzetet, akkor szerintem érted miről beszélek, ha viszont nem, akkor úgyis mindegy.

2015. jún. 8. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!