Szarul érzem magam, meg lehet ezt egyáltalán csinálni?
Most lettem gimis, és olvastam az indexen egy vicces cikket, amiben érettségi feladatok voltak, politikai témával megfűszerezve. Mint például ez:
A rezsicsökkentés egy család megélhetési költségeit egy évben 20%-kal csökkenteti. Ha Magyarország évente 12%-kal jobban teljesít, és közben az államadósság évi 43%-kal csökken, 2018-ra mennyivel ér többet a keményen dolgozó kisember fizetése, és ha nem ér többet, akkor erről az elmúlt hány év tehet? Válaszát indokolja!
Szarul érzem magam, hogy hirtelen nem tudom mit kéne csinálni.. 2-3as vagyok matekból.
Hát ha ilyen van, az nagyon durva. Annál is inkább, mivel több dolog itt nincs is egymással szoros összefüggésben, ill. vannak dolgok, amik szintén közrejátszanak, de nincs benne. A keményen dolgozó kisember fizetésének az értéke pl. azon is múlik, hogy hogyan alakul az adózási rendszer. Hogy alakul az infláció, stb.
Amúgy szerintem nem igazán lehetne megcsinálni, legalábbis gyomorforgató, de hát most már mindenféle képviselőnek körtáncot járnak az óvodások, kivonultatnák az iskolásokat biodíszletnek... Ez kb. Rákosi korában volt ilyen. Még mondja valaki, hogy nem a komcsizmus felé halad az ország!
na jó, most utólag látom, hogy a kulcsszavak között megbújik a paródia szó is. Nem tudom, hogy ezt hogy kell értelmezni: ez a te paródiád, (én simán benyaltam, mert sok hasonló húzása volt már a Fidesznek) vagy valóság.
:) :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!