Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egy középiskola hogyan szervez...

Egy középiskola hogyan szervezhet ballagást május 1-re? Munkaszüneti nap fizetett ünnep! A tanárok egyéb dolgozóknak viszont ez munka – de nem fizetik ki. Ez hogy van?

Figyelt kérdés

Szép dolog a hivatástudta, de ugye mint gyakran elhangzik a munkahelyen ha a kollegák beszélgetni merészelnek egymással hogy ez egy munkahely, nem társalkodóhely, nem kocsma stb.

Oké. Egy munkahelyen az ember pénzért dolgozik. Annyit dolgozik amennyit fizetnek. Nem marad ott ingyen egy percet se, hiszen ez munkahely! És nem szabadidőközpont.

De akkor május 1? Állami ünnep, munkaszüneti nap. Milyen címen rendelhet be a munkáltató ezen a napon, főleg úgy hogy anyagi ellentételezés fel se merül? Örüljünk hogy mehetünk?

2015. ápr. 30. 09:05
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
#9: az ünnepek szervezése az egyik legfárasztóbb tanári munka. El sem tudod képzelni, mennyi fáradsággal jár. De ha szerinted semmi, akkor nyugodtan mehetsz segíteni.
2015. ápr. 30. 19:17
 12/27 anonim ***** válasza:
0%
Voltam már, többször is. Nem haltam bele.
2015. ápr. 30. 19:21
 13/27 A kérdező kommentje:

Most ember te vagy szórakozol vagy segghülye vagy.

Nem arról van szó hogy belehalsz vagy nem hanme arról hogy munkanapért fizteésg jár. Ennyi.

Tán a csökkent agyaddal is felfogsz ennyit.

Nem az a kérdés hogy mekkora a feladat hanem munkanap vagy nem. Ha az akkor pénz az ablakban vagy hogy?

2015. ápr. 30. 19:27
 14/27 anonim ***** válasza:
47%
Te tényleg tanár vagy, ha így beszélsz? Akkor nem csodálom, hogy szarnak hiszed a munkahelyed.
2015. ápr. 30. 19:28
 15/27 anonim ***** válasza:

"Voltam már, többször is. Nem haltam bele."

- Nem??? Pedig azt hittem, egy halott emberrel beszélgetek...

Ez a "nem halsz bele" a létező legprimitívebb érvelési mód. Dolgozz fele bérért. Abba sem halsz bele. Vágd le akezed. Abba sem halsz bele.

Istenem, milyen ér(t)etlen kollégáim vannak...

2015. ápr. 30. 19:58
 16/27 A kérdező kommentje:

Igen, tanár vagyok és igen így beszélek. Legalábbis itt. És még moderáltam is magam.

Te tényleg tanár vagy, ha így beszélsz?

2015. ápr. 30. 21:49
 17/27 anonim ***** válasza:
0%
Egy nap az életedből odavész. Teringettét.
2015. ápr. 30. 21:52
 18/27 A kérdező kommentje:

Nem. Ezt nagyon nem így látom. Ez kőkeményen elvi kérdés.

Azért sorry, de ahol egy munkahelyen rámszólnak ha a folyosón beszélgetni merek egy kollegámmal (nem munka helyett! mondván ez munkahely és nem társalkodóklub, hát ott b....assza meg a munkahely akkor ott nem fordulhat elő akár egyetlen nap plusz munka kifizetetlen sem, mert ez munkahely és nem szabadidőközpont!

Ha munkahely akkor tessék szépen kiperkálni a ledolgozott napot.

És mielőtt valami f----szkapalp megjegyzi hogy "nem halok bele" annak üzenem

hogy

a) csinálja helyettem-nem hal bele

b) a fizetés nem belehalás vagy belehalás függvénye. Ha munkanap akkor jár a pénz, ennyi. Ezen nincs mit vitázni.

2015. máj. 1. 15:43
 19/27 anonim ***** válasza:
Keress másik munkahelyet, más megoldás nincs. Itt nem fogjuk megoldani a munkahelyed jogsértési problémáit.
2015. máj. 1. 16:04
 20/27 anonim ***** válasza:
30%
Ha ennyi bajod van, akkor mondj fel. Senki nem kényszerít arra, hogy ott dolgozz.
2015. máj. 1. 16:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!