Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egy középiskola hogyan szervez...

Egy középiskola hogyan szervezhet ballagást május 1-re? Munkaszüneti nap fizetett ünnep! A tanárok egyéb dolgozóknak viszont ez munka – de nem fizetik ki. Ez hogy van?

Figyelt kérdés

Szép dolog a hivatástudta, de ugye mint gyakran elhangzik a munkahelyen ha a kollegák beszélgetni merészelnek egymással hogy ez egy munkahely, nem társalkodóhely, nem kocsma stb.

Oké. Egy munkahelyen az ember pénzért dolgozik. Annyit dolgozik amennyit fizetnek. Nem marad ott ingyen egy percet se, hiszen ez munkahely! És nem szabadidőközpont.

De akkor május 1? Állami ünnep, munkaszüneti nap. Milyen címen rendelhet be a munkáltató ezen a napon, főleg úgy hogy anyagi ellentételezés fel se merül? Örüljünk hogy mehetünk?

2015. ápr. 30. 09:05
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
28%
Erről a veztőséget kellene kérdezni. Mert hát az égvilágon semmi sem indokolja. Más kérdés, volt-e korábban valami kedvezmény, amiért cserébe jogosan várja el.
2015. ápr. 30. 09:22
 2/27 anonim ***** válasza:
18%
Simán szervezhet, rengeteg helyen volt már akkor ballagás.
2015. ápr. 30. 09:37
 3/27 A kérdező kommentje:

Aha simán szervezhet.

És vajon azt is simám megteheti hogy a jogszabályi előírásokra (ld TÚLMUNKA szabályai!!) magasról szarva ingyen várja el a munkát?

Mert állami ünnepen, jogszabályban rögzített munkaszüneti napon a dolgozót be lehet rendelni, igen.

Egy sereg jogszabály betartásával, melyek közül elemi fontosságú a túlmunka anyagi ellentételezése-a szokásos napi alapbér X szerese.

Na most akkor a pénz az hol van? Mert ha munka = munkanap = bér. De állami ünnep! Hol a plusz pénz?

És ha kérdezni merek a munkahelyen még én vagyok a feketeseggű!

Most a nagyon okosok meg fogják jegyezni hogy nem kötelező ám itt dolgozni.

Tényleg nem.

De amíg itt dolgozok, addig viszont kötelező az Mkt-t betartani és munkabért fizetni a munka után.

Vagy rosszul tudnám?

Simán szervezhet

2015. ápr. 30. 14:16
 4/27 anonim ***** válasza:
28%
nekünk is elsején van. általában igyekeznek arra a sulik, hogy ne mindenki egy napra/egy órára tegye. mert ugye van aki több helyre hivatalos vendégként. vagy a tanár gyereke másik suliban ballag, itt meg az osztálya
2015. ápr. 30. 15:26
 5/27 anonim ***** válasza:
57%
Nem szervezhet munkaszüneti napon. Milyen fenntartású intézmény ez?
2015. ápr. 30. 15:33
 6/27 A kérdező kommentje:

Nem KLIK-es hanem alapítványi így kb azt csinál amit akar.

Panaszpmmal fordulhatok a "fenntartóhoz" ill annak képviselőjéhez, aki egy soha senki által nem látott elérhetetlen személy.

Én még nem találkoztam olyan emberrel aki a "fenntartó" (=alapítvány) elnökét valaha is látta volna.

De írhatsz neki levelet a panaszodról. Ennyi erővel a falnak is beszélhetsz.

2015. ápr. 30. 15:42
 7/27 anonim ***** válasza:
57%
Nem te panaszkodtál már máskor is a munkakörülményekről? Rendületelenül keress új munkahelyet, ez törvényszegően működik.
2015. ápr. 30. 16:37
 8/27 A kérdező kommentje:
Én már sokat panaszkodtam a munkakörülményekről de épp nem itt.
2015. ápr. 30. 16:40
 9/27 anonim ***** válasza:
35%
Mekkora tragédia. Ballagást kell tartani. Húha. Ez aztán a meló.
2015. ápr. 30. 16:42
 10/27 A kérdező kommentje:

Nem az a léyneg mekkora a meló, hanem hogy mint elhangzott "ez itt munkahely". Na jó ha ez itt munkahely akkor ha bemegyek és a seggemet vakarom (tehát: az időmet áldozom) akkor is jár nekem a pénz.

Nemde? Hiszen ha benn vagyok = dolgozok = jár a pénz.

Ha nem vagyok benn, nem jár. De ott vagyok és azt hogy mit csinálok azt nem én döntöm el. Ha berendelnek 8 órára zéró munkára az már nem az én hibám. Én bemegyek és jár nekem a 8 óra után a pénz, mégha a seggemet is vakartam.

Nem én vagyok a főnök, nem én döntöm el mit kell csinálni: tessék munkát adni!

Ha nincs munka: mit keresek ott?

2015. ápr. 30. 19:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!