Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogyan kezdjem illetve zárjam...

Hogyan kezdjem illetve zárjam le a Berzsenyi Dániel esszét?

Figyelt kérdés

Holnap dolgozatot írunk, két oldalas esszét kell írni, de nem csak életrajzból. A tanárunk azt mondta, hogy nem konkrét mű címet fog megadni, hanem pl. Berzsenyi ódái, történelmi vonatkoztatások a műveiben, ilyenek.

Úgy nem kezdhetem, hogy Berzsenyi Dániel 1776-ban született, mert az szerinte nem jó. A befejezéshez pedig ötletem sincs. Sosem írtunk még esszét, ezt is csak úgy átbeszéltük, hogy mit NE írjunk bele, meg néhány apróságot, de még így se tudom, hogy mit csináljak vele.

2015. ápr. 26. 13:40
 1/1 anonim ***** válasza:

Mindig az adott feladathoz igazítsd a bevezetést és a zárást is! Ha az ódákat adja fel, akkor az óda műfajával kezdheted. Vagy ha a történelmi vonatkozásokról lesz szó, akkor az adott korszak történelmi eseményeiről írhatsz, amik hatással voltak vagy lehettek Berzsenyi munkáira.

A befejezést pedig érezni fogod, az egész esszéd tartalmát, legfontosabb mondanivalóit ha összefoglalod benne, az jó.

2015. ápr. 26. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!