Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért nézik le az orvostanhall...

Miért nézik le az orvostanhallgatókat (és orvosokat) az emberek?

Figyelt kérdés
Főleg mérnök, jog ...stb. hallgatók részéről tapasztalok. A sztereotípiát, miszerint a medikusok a beképzelt, nagyképű parasztok, én pont fordítva tapasztalom, főleg a BME, ELTE hallgatók részéről. Holott szerintem teljesen felesleges összeméregetni, mert egy mérnöki, jogi, orvosi is nagyon nehéz szak, csak más-más szempontból.

2015. ápr. 19. 08:29
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt egyáltalán nem tapasztaltam. Orvostanhallgató vagyok egyébként.
2015. ápr. 21. 18:39
 22/28 anonim ***** válasza:
Én egyáltalán nem nézem le az orvostanhallgatókat, sőt minden elismerésem nekik. Vállalják, hogy minimum 6 évet tanulnak úgy, hogy sem anyagi, és sokszor sem társadalmi megbecsülést nem kapnak érte. Aki szerint ez tisztán humán szak, azt megnézném mit művelne már rögtön az első vizsgaidőszakban. Bevallom, hogy van néhány orvostanhallgató, orvos, akit semmire sem tartok, de ez nagyon ritka és nem ok nélküli. Ők beképzeltek, magukat felsőbbrendűnek gondolók és bunkók. Szerencsére a többség nem ilyen. Azokat sem tudom tisztelni, akik úgy bánnak az ápolókkal a szemem előtt, mintha egy ostoba, csicska, cseléd lenne ahelyett, hogy partnerként tekintene rájuk.
2015. ápr. 22. 13:25
 23/28 anonim ***** válasza:
* cselédek lennének
2015. ápr. 22. 13:26
 24/28 anonim ***** válasza:
100%
Én eddig egy embertől hallottam csak gúnyolódó megjegyzéseket rám, másodéves orvostanhallgató vagyok. A szituáció az volt, hogy kb 1 éve panaszkodtam kicsit, hogy mennyire fáradt vagyok (ez így péntek délután volt, épp anat zh után jöttem) és biztos most jól lefekszem aludni. Ez az ismerősöm gúnyosan megjegyezte, hogy "he, neked van időd aludni?". Nem mondtam erre semmit. A lány gitárszakra jár, nem nyilatkozom róla, mert nem végeztem el. Kicsit rosszul esett, de ha meg kinyitom a szám, hogy hát ennyit meg annyit kell nálunk tanulni, akkor meg én leszek a nagyképű orvosis. El is engedtem az egészet, nincs miért bosszankodni. Barátom édesanyja szintén orvos, ő mondta, hogy ezt úgy is csak az érti, aki idejár, aki nem az vagy elfogadja vagy gúnyolódik. De még egyszer írom, másoktól soha nem hallottam semmilyen lekezelő megjegyzést sőt, barátnőim mindenben támogatnak és mindig mondják, hogy kitartást, meg menni fog, meg ügyes vagy stb stb.
2015. ápr. 25. 12:24
 25/28 anonim ***** válasza:

Amúgy nem ironikus, hogy arról van szó, hogy milyen csúnya az általánosítás, erre a "humán szakot" gyakorlatilag többen is, mint sértést használják?

Nem tudom, mert még nem vagyok egyetemista, de amennyit egyetemistákkal konfrontálódtam eddig, nekem úgy tűnt, hogy ez az orvosi-jogi-mérnöki(-bölcsész) versengés max poén szintjén működik, amin ha egy joghallgató meg egy orvostanhallgató, ha találkozik, elröhögcsél, de amúgy senki nem veszi komolyan.

(jövőre felvételizek amúgy orvosira, eddig mindenki, akinek mondtam, annyit tett hozzá, hogy hű, milyen szép szakma, meg hogy ugye tudom-e, hogy ahhoz nagyon kell hajtanom, senki se mondta, hogy menjek inkább mérnöknek)

2015. ápr. 25. 16:09
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

Én sem hallottam még soha, hogy lenézték volna az orvostanhallgatókat.

Rengeteget kell tanulniuk, ezt mindenki tudja. Nekem több ismerősöm is ment orvosira, és azóta kb. piros betűs ünnepekkor látom őket csak, annyira elfoglaltak.

Viszont egyikük olyan lett azóta, mint akiről lerí, hogy az istenek szakjára jár, és amit ő tanul, az a minden, és ez a beszédéből is nagyon hallható. Nem szid nyíltan más szakokat, de valahogy mégis úgy beszél, hogy ő úgy gondolja, ha elvégzi, ő lesz Isten jobbkeze. Én nem nézem le emiatt, mert valamilyen szinten tényleg szép dolog embereken segíteni, és egyébként is ő az egyetlen ilyen orvostanhallgató, a többieket nem részegítette meg a hatalom :D

Egyébként szerintem meg ezek a orvos-mérnök-jogász szakok vannak „legmagasabban”, aki e három egyikére jár, biztos, hogy nincs lenézve. Épp ellenkezőleg, ezek mindig is nagyra becsült szakmák voltak.

Csakhogy emiatt sok olyan is jár ezekre a szakokra, aki épp csak ezért mentek oda. Mert hát be kell vallanunk, hogy ha teljesen érzéketlen valaki, egyszerűen nem érdekli, mi lesz veled, pusztán egy tárgy neki az emberi test, „fogyóeszköz”, az ne menjen orvosnak, akármilyen jól el tudná végezni.

2015. máj. 25. 12:01
 27/28 anonim ***** válasza:
0%
15-öske, az ugye megvan, hogy nem csak a SOTE-n van orvosképzés, hanem másik három helyen is. És ugyanolyan jó orvosokat képeznek a POTE-n, a DOTE-n és a SZOTE-n is. Úgy kiemeled a SOTE-t, mintha csak ott végeznének jó orvosok, és csak ott lenne színvonalas a képzés..
2017. ápr. 1. 18:39
 28/28 anonim ***** válasza:

Imádom!

Egyedül ezért járok fel ide a gyik-re.:Dd

Egyszeruen annyira viccesek a felsooktatasrol szolo kerdesek! Huuuu vajon melyik lehet a nehezebb szak? Ennél már csak az a jobb mikor a vidéki orvostanhallgatók puffognak, hogy a SOTE-s miert nezi le őket. XDD(annyi screenshotom van már innen haha)

2018. jan. 18. 11:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!