Miért nézik le az orvostanhallgatókat (és orvosokat) az emberek?
Amúgy nem ironikus, hogy arról van szó, hogy milyen csúnya az általánosítás, erre a "humán szakot" gyakorlatilag többen is, mint sértést használják?
Nem tudom, mert még nem vagyok egyetemista, de amennyit egyetemistákkal konfrontálódtam eddig, nekem úgy tűnt, hogy ez az orvosi-jogi-mérnöki(-bölcsész) versengés max poén szintjén működik, amin ha egy joghallgató meg egy orvostanhallgató, ha találkozik, elröhögcsél, de amúgy senki nem veszi komolyan.
(jövőre felvételizek amúgy orvosira, eddig mindenki, akinek mondtam, annyit tett hozzá, hogy hű, milyen szép szakma, meg hogy ugye tudom-e, hogy ahhoz nagyon kell hajtanom, senki se mondta, hogy menjek inkább mérnöknek)
Én sem hallottam még soha, hogy lenézték volna az orvostanhallgatókat.
Rengeteget kell tanulniuk, ezt mindenki tudja. Nekem több ismerősöm is ment orvosira, és azóta kb. piros betűs ünnepekkor látom őket csak, annyira elfoglaltak.
Viszont egyikük olyan lett azóta, mint akiről lerí, hogy az istenek szakjára jár, és amit ő tanul, az a minden, és ez a beszédéből is nagyon hallható. Nem szid nyíltan más szakokat, de valahogy mégis úgy beszél, hogy ő úgy gondolja, ha elvégzi, ő lesz Isten jobbkeze. Én nem nézem le emiatt, mert valamilyen szinten tényleg szép dolog embereken segíteni, és egyébként is ő az egyetlen ilyen orvostanhallgató, a többieket nem részegítette meg a hatalom :D
Egyébként szerintem meg ezek a orvos-mérnök-jogász szakok vannak „legmagasabban”, aki e három egyikére jár, biztos, hogy nincs lenézve. Épp ellenkezőleg, ezek mindig is nagyra becsült szakmák voltak.
Csakhogy emiatt sok olyan is jár ezekre a szakokra, aki épp csak ezért mentek oda. Mert hát be kell vallanunk, hogy ha teljesen érzéketlen valaki, egyszerűen nem érdekli, mi lesz veled, pusztán egy tárgy neki az emberi test, „fogyóeszköz”, az ne menjen orvosnak, akármilyen jól el tudná végezni.
Imádom!
Egyedül ezért járok fel ide a gyik-re.:Dd
Egyszeruen annyira viccesek a felsooktatasrol szolo kerdesek! Huuuu vajon melyik lehet a nehezebb szak? Ennél már csak az a jobb mikor a vidéki orvostanhallgatók puffognak, hogy a SOTE-s miert nezi le őket. XDD(annyi screenshotom van már innen haha)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!