Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A tanárokat is kötelezi...

A tanárokat is kötelezi valamiféle titoktartás, akárcsak az orvosokat?

Figyelt kérdés

Tehát ha valamit elmondok a tanáromnak (gimnázium felső tagozat), akkor arról nem beszélhet a szüleimnek a tudtom/engedélyem nélkül, vagy igen?

Köszi a válaszokat!

18/L

2014. nov. 26. 21:19
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen nem.
2014. nov. 26. 21:26
 2/7 anonim ***** válasza:
76%
Mármint nem kötelezi őket titoktartás.
2014. nov. 26. 21:26
 3/7 A kérdező kommentje:
Tehát ha valamit bizalmasan megbeszélek vele, akkor azt elfecsegheti a szüleimnek, ha úgy adódik?
2014. nov. 26. 21:42
 4/7 anonim ***** válasza:
52%
Simán. Az orvosokon és a papokon kívül azt hiszem, csak a pszichológusoknak kell eleget tenniük ennek.
2014. nov. 26. 22:01
 5/7 A kérdező kommentje:
Ó értem, köszönöm szépen!
2014. nov. 26. 22:27
 6/7 anonim ***** válasza:
75%

"Hivatali titoktartás" természetesen nincsen ilyen helyzetben, ha viszont megbízol egy tanárodban (és tényleg nagyon rendes, normális), akkor meg lehet kérni, hogy ne mondja el, és biztosan nem teszi. Én is sok személyes dolgot elmondok egy Tanáromnak, de tudom, hogy ami tényleg annyira komoly, azt nem mondja el senkinek.

18L

2014. nov. 26. 22:46
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha kéred, akkor nem mondja el.

Titoktartás olyan értelemben kötelező a tanároknak, hogy nem adhat ki olyan információkat, ami káros lehet a gyerekre nézve. Pl. adatokat nem adhat ki, nem beszélhet más szülőknek egy másik gyerekről nevesítve, stb. Ez a pedagógusetika.

2014. nov. 27. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!