Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért nézik le az orvostanhall...

Miért nézik le az orvostanhallgatókat (és orvosokat) az emberek?

Figyelt kérdés
Főleg mérnök, jog ...stb. hallgatók részéről tapasztalok. A sztereotípiát, miszerint a medikusok a beképzelt, nagyképű parasztok, én pont fordítva tapasztalom, főleg a BME, ELTE hallgatók részéről. Holott szerintem teljesen felesleges összeméregetni, mert egy mérnöki, jogi, orvosi is nagyon nehéz szak, csak más-más szempontból.

2015. ápr. 19. 08:29
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

2# vagyok.

kérdező te ilyen retardált vagy? nem nézem le, éppen ezt próbáltam magyarázni, hogy más emberek azt hiszik , hogy humán szak, meg fél év alatt el lehet végezni..

én NEM hiszem ezt, írtam is , hogy én biztos nem mennék ilyen kontárhoz, aki fél év alatt elvégezné az orvosit...

tisztában vagyok vele hogy nem humán szak, mivel felvételiztem is oda kémiával meg biosszal..de végül átcseréltem a sorrendet...

na mindegy, segíteni próbáltam , szövegértés egyes...

2015. ápr. 19. 10:26
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

de nem tudom miért nem lehet leállni a szakmák szidásáról.

erről szól a társadalom. kell takarító, felszolgáló, villanyszerelő, szakács,pék, mérnök, orvos, jogász, fordító... stb

nem kell lenézni egymás szakmáját, mivel ki mihez ért, mit szeret csinálni..

én pl cukrásznak tanultam, mert érdekel, nagyon szeretek a konyhában tevékenykedni. de írtam, hogy felvételizek most. beírtam az orvosit, de előre hoztam az vegyészmérnököt(oda is elfogadják a biosz-kémia emeltet)

nem tudom miért nem lehet elfogadni, hogy mindenkit más érdekel. és aki bölcsésznek megy? ha ezt szereti, akkor ennek menjen. de nem csak ezen az oldalon, hanem most az egész társadalomban elterjedt az, hogy mindenki menjen reál szakra, mert a többi lószart se ér.

igen? és mi van most? a TTK szakokra felvettek fele nem éri el, hogy megkapja a BSC diplomáját... vajon miért?? mert ezt sugallja mindenki, hogy ilyen irányba menjenek. de akit nem érdekel ez az irány, bizony szenvedni fog, ki fog bukni.. vagy ha elvégzi, se lesz olyan jó szakember, mint aki élvezettel csinálja.

ugyanez van az informatikusokkal.

ha engem csak felhasználó szinten érdekel az infó, akkor miért kéne elmennem mérnökinfóra? még is sokan ezzel példálóznak, meg próbálják rávenni a többi embert, hogy ide menjen..

el kéne fogadni, hogy mindenkit más érdekel.

és az orvosokat szerintem ne nézi le senki. jól írta a 10#. csak sajnáljuk őket, meg a többi eü dolgozót, hogy a munkájukhoz/végzettségükhöz képest milyen alacsony bérezést kapnak..

2# és 11# vagyok.

2015. ápr. 19. 10:35
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, senki nem gondolja, hogy büfé vagy humán szak lenne az orvosi. De a megnyilvánulásaid alapján egyértelműen megállapítható, hogy olvasni nem tanítottak meg. Én pl ilyen orvost sem szeretnék, aki nem tudja értelmezni, hogy mit írtak a leleteimben.
2015. ápr. 19. 13:10
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Én orvosira járok,de matek tagozatos gimibe jártam, a fél osztályom mérnöknek ment. Végig, a 4 év alatt ha szóba került a dolog engem sajnáltak,hogy szegény,mennyit kell szívnia a biosz-kémiával csak ahhoz hogy bejusson,hát majd még bennmaradni...Stb... És azóta is,maximálisan megbecsülnek és tisztelnek érte.

Párom a Pázmányra jár jogra,az ő barátai is rengetegszer elmondják hogy mennyire tisztelik az orvosisokat :) Te is általánosítasz,kedves kérdező.

2015. ápr. 19. 13:56
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

Én is orvosis vagyok, de 3 év alatt még egyszer sem találkoztam ezzel a 'tömegméretű problémával', sőt... (Pedig van egy pár BME-s ismerősöm). Nem tudom kikkel beszélgetsz, vagy hol provokálod ezt ki, de koránt sem akkora probléma mint amennyire felfújod. Persze mindenhol vannak hülyék (SOTE-n is, BME-n is), de hidd el, hogy az orvosi pont nem az a szak, amire csak legyint egy mérnök.

Viszont ahogy a kommentjeidet elnézem, valamiféle paranoiás szorongás tört rád, ahogyan az első választ letámadtad (aki amúgy veled értett egyet). Szóval KEEP CALM, nagy levegő, meg lehet beszélni értelmes emberként is :)

Amúgy én óvatosabban használnám azokat a kifejezéseket, hogy "én pont fordítva tapasztalom, főleg a BME, ELTE hallgatók részéről", és "a mérnökök is lenéznek mindenki mást, sőt..... Még jobban". Most komolyan azzal érvelsz, hogy 'felháborító, hogy xy azt mondja hogy beképzelt paraszt vagyok, pedig ő még nagyobb paraszt'? Nem hiszem, hogy ennél a kérdésnél a másik általánosítása és minősítgetése célravezető lenne.

De, hogy valami konstruktívat is mondjak, ha megmondod, hol, vagy milyen környezetben találkoztál ezzel az attitűddel, szerintem könnyebb tisztázni az esetleges félreértést

Ui.: Én nem nézem le a medikusokat :)

2015. ápr. 20. 12:40
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Én sem tapasztaltam ezt, pedig lassan végzek az orvosin. Eddig bármilyen társaságban szóba került, hogy mit tanulok, mindig elismerő szavakat kaptam, nem lenézést.

Az orvosokat nem lenézik az emberek, hanem sokan rossz véleménnyel vannak róluk. De ez más téma.

2015. ápr. 20. 14:05
 17/28 A kérdező kommentje:
Nem más téma... Azért vannak rossz véleménnyel az orvosokról, mert sok ember szerint nem tanulnak kb semmit az egyetemen (ergo lenézik őket), és szakmailag inkompetens az orvosok 99%-a, persze ők a wikipédiáról okosabbak (az szakterületet tekintve), mint az orvos, aki azt tanulta 10-15 évig (mire a szakvizsgát leteszi).
2015. ápr. 21. 15:18
 18/28 A kérdező kommentje:
* a
2015. ápr. 21. 15:18
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Menthetetlen vagy. Téged szerintem azért néznek le, mert egy hisztis, csőlátású, kisgyerek vagy még.
2015. ápr. 21. 15:29
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

"Azért vannak rossz véleménnyel az orvosokról, mert sok ember szerint nem tanulnak kb semmit az egyetemen (ergo lenézik őket)"

Olyan emberrel még nem találkoztam, aki azt hiszi, hogy az orvosin nem tanulnak az emberek semmit.

Azért vannak rossz véleménnyel az orvosokról, mert egyrészt rossz tapasztalataik vannak, másrészt az egész eü szarban van, a politika meg az orvosokra hárítja a dolgot.

2015. ápr. 21. 16:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!