Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mért kell még egyszer ugyanazt...

Mért kell még egyszer ugyanazt megtanítani?

Figyelt kérdés
8. osztály végére nagyjából elértünk történelemből napjainkig. De rákukkantottam egy 9.es törikönyvre, és ott újrakezdik a töri tanítását az őskortól... Miért kell még egyszer megtanítaniuk amit már felső tagozatban megtanultunk???

2015. márc. 25. 15:58
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
89%
Azért, mert általános iskolában nem tanuljátok ezeket részletesen.
2015. márc. 25. 15:59
 2/19 A kérdező kommentje:
De akkor miért nem tanítják részletesen és akkor nem 9.re végeznénk hanem később.. vagy egyáltalán minek olyan részletesen megtanulni, ami eddig volt az nem elég? ez így olyan lehangoló hogy az egészet elölről kell kezdeni :/
2015. márc. 25. 16:01
 3/19 anonim ***** válasza:
89%
Azért, mert 9. osztálytól már azt az anyagot tanuljátok, ami az érettségiben lesz számon kérve.
2015. márc. 25. 16:03
 4/19 anonim ***** válasza:

Mert melyik korszakot tanítsák? A jövőt?

És nem hinném, hogy ugyanazt tanítják, hiszen sokkal részletesebb a középiskolai anyag.

2015. márc. 25. 16:06
 5/19 anonim ***** válasza:
Mert más a szint.általános suliban alapabb a szint,s ott nincs még meg hogy ki megy szakmunkasba ki gimibe.sokkal bővebb a tananyag.
2015. márc. 25. 16:08
 6/19 anonim ***** válasza:
93%

"De akkor miért nem tanítják részletesen és akkor nem 9.re végeznénk hanem később."

- ÉS akkor, aki csak 8 általános végez, és később szakmát tanul, annak elég, ha a középkor végéig tudja az anyagot?

"ez így olyan lehangoló hogy az egészet elölről kell kezdeni :/"

- Szeretnél valami igazán lehangolót? Ha ennyire jól tudod az nayagot, tölts ki egy érettségi feladatsort, aztán kiderült, milyen mélységeiben is tudod az egészet.

2015. márc. 25. 16:08
 7/19 anonim ***** válasza:
Ráadásul általánosban tojnak a diákok az egészre, sokan úgy végzik el, hogy rendesen írni olvasni nem tudnak, nemhogy a történelem. Viszont az érettségi az más, az egy szint, amihez már alaposabban, részletesebben kell tudni dolgokat.
2015. márc. 25. 16:21
 8/19 anonim ***** válasza:
38%

"Ráadásul általánosban tojnak a diákok az egészre, sokan úgy végzik el, hogy rendesen írni olvasni nem tudnak, nemhogy a történelem. Viszont az érettségi az más, az egy szint, amihez már alaposabban, részletesebben kell tudni dolgokat."

Ezen jót röhögtem :)

Középiskolában ugyanúgy tojnak rá...

Az érettségi meg nem egy szint, hanem egy kalap szar.

Amúgy az eredeti kérdésre válaszolva:

Jól látod, kedves kérdező. A magyarázat az, hogy az oktatási rendszer úgy van elrontva ahogy, ha tetszik ha nem, ezt sajnos nem nagyon lehet szépítgetni.

2015. márc. 25. 19:15
 9/19 anonim ***** válasza:

Kérdező, azért tanuljátok 9-től ismét az elejéről, mert az általános iskolában elsajátított anyag csak amolyan alapja annak, amit majd a középsuliban tanulsz. Nem egymás folytatása a kettő, hanem az egyik alapja a másiknak. Egyébként pl. nyelvtanból is újra át fogjátok venni a hangoktól kezdve a szófajokig a szövegtanig a dolgokat.

A törire visszatérve, erre azért van szükség, mert ha ismét végigmentek a "történeten", ismétlitek is, ami elmélyültebb tudást ad. Másrészt pedig 5. osztályos korodban még nem vagy olyan fejlett, hogy olyan részletesen elkezd tanulni a törit, ami az érettségi követelménye.

2015. márc. 25. 22:20
 10/19 anonim ***** válasza:
Kérdező, én imádom a törit, emelteztem is belőle, és voltam olyan naiv, hogy azt higgyem, hogy már egész sokat tudok átfogóan bizonyos korszakokról. Na, itt jött az egyetem, volt egy történelemmel foglalkozó kurzusom, ahol - kapaszkodj meg - újra átvettünk mindent a kora középkortól az első világháborúig, pedig elvileg ugye ezeket mindenkinek kellett tanulnia, nem? Hamar rájöttünk, hogy az addigi tudásunk lópikula volt, hidd el nekem, te is rá fogsz jönni, hogy milyen keveset tudsz eddig. Szerintem általánosban belekóstolnak az anyagba, középiskolában megtanítják és számonkérik, hogy mi, mikor volt, aztán egyetemen pedig meg kell magyaráznod, hogy az adott esemény miért akkor volt amikor. Legalábbis én így tudnám ezt elmagyarázni.
2015. márc. 25. 22:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!