Az államilag támogatott, és az állami ösztöndíjas képzés nem ugyanazt jelenti?
Régen voltak az államilag támogatott képzések. Ilyenek már nem indulnak, a meglévők vannak kifutóban. Mostmár az ösztöndíjasok mennek.
Mikor kezdted az egyetemet?
Az államilag támogatott az, aki nem írt alá hallgatói szerződést (praktikusan az, aki 2011-ben vagy az előtt kezdte a felsőfokú tanulmányait).
Az állami ösztöndíjas az, akinek a tanulmányait az állam fizeti, de hallgatói szerződést írt alá (praktikusan, aki 2012-ben, vagy az után jelentkezett a felsőoktatásba).
[Hallgatói szerződés alatt értem azt a dokumentumot, melyben a hallgató vállalja, hogy a képzés elvégzése után x évet Magyarországon fog ledolgozni.]
2-es, most fogom kezdeni.
Erre gyanakodtam, de azért biztonságból megkérdeztem. Köszi a pontos, gyors tájékoztatást mindenkinek!!!
Illetve az is fontos, ha ösztöndíjasként kibuksz (az első félév után azt hiszem még nem) vagy félbehagyod a tanulmányaid akkor vissza kell fizetned az addigi ösztöndíjad felét.
Ezen felül, ha túlléped a képzési idő másfélszeresét akkor szintén vissza kell fizetned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!