Szerintetek hogyha nem vagyok kitűnő, minden évben volt több négyesem is, akkor nincs értelme az Eötvös József budapesti gimibe jelentkezni?
Ha idén és jövő félévben ötös leszel matekból, irodalomból és nyelvtanból, idegen nyelvből,töriből és egy random természettudományos tárgyból, akkor igen :) Csak a hetedik évvégi és a nyolcadik félévi számít.
De sokat nyom a latban a felvételi is... Idén minimum volt a 78-79 pontos felvételi, az is csak humánra és haladó német nyelvi előkészítőre. Haladó angolra, term. Tudra és matekra (matekon volt országosan a legmagasabb a ponthatár, 135 pont) magasabb.
Én tavaly egész nyáron tanultam, és így is 77 pontos lett :( Nekem is az Eötvös volt az első célom, a humán, a magyarom 45 pontos lett, de a matek csak 32, és így nem hívtak be szóbelire sem. :(
És a számítás úgy van, hogy matekon és termtudon 1,2-vel szorozzák a matekot, a magyart 0,8-cal. Humán szakon pont fordítva. Szóval nem kellett 81 pontos írásbeli humán szakra, ha 45 pontos a magyarod, és a matekod 34 (=79 pont) már épp, hogy behívtak, mert 131 a határ és a különleges szorzóval már ezzel a központival is mehetsz szóbelizni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!