Iskolában technikai dolgozóknak milyen rend szerint kell kiadni a szabadságukat?
Iskolában dolgozom technikaiként. Magániskola. Nem vagyok közalk.
Szabim a szerződés szerint annyi amennyit a törvény előír.
Tanítási időben egy nap szabit ki nem adnak senkinek se tanárnak se technikainak mondván tanítás van, kell az ember. Oké.
A tanároknak az összes iskolai szünet elsőtől az utolsó napig szabi, nem is kell kérniük külön.
A technikaiaknak nem. Nekünk jönni kell szünetekben is, mondván ilyenkor lehet megcsinálni olyan munkákat amit tanítási időben nem lehet- nagytakarítás, festés stb.
Oké.
Összegezve: tanítási időben nem mehetek szabira ezért, tanítási szünetben nem mehetek szabira azért.
Tavaly 5, azaz 5 nap szabin voltam egész évben összesen. Még dec 31-én is menni kellett. Egy iskolába, ahol téli szünet volt sehol egy lélek. Csak mi a technikaiak.
A tavalyi évből bennmaradt 25 – 5 = 20 nap szabim. Se ki ne adják se ki nem fizetik.
Kérdésem: hogyan milyen rend szerint kéren kiadni nekem a szabit jogszabály szerint?
Ha én azt mondom bármikor egy évben (akár szept 1-én), hogy most szeretném kivenni akkor el kell (kéne) hogy engedjenek?
Azt nem kérdezem a valós helyzet szerint hogy adják ki a szabit. Azt tudom. Sehogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!