Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Iskolában technikai dolgozókna...

Iskolában technikai dolgozóknak milyen rend szerint kell kiadni a szabadságukat?

Figyelt kérdés

Iskolában dolgozom technikaiként. Magániskola. Nem vagyok közalk.

Szabim a szerződés szerint annyi amennyit a törvény előír.

Tanítási időben egy nap szabit ki nem adnak senkinek se tanárnak se technikainak mondván tanítás van, kell az ember. Oké.

A tanároknak az összes iskolai szünet elsőtől az utolsó napig szabi, nem is kell kérniük külön.

A technikaiaknak nem. Nekünk jönni kell szünetekben is, mondván ilyenkor lehet megcsinálni olyan munkákat amit tanítási időben nem lehet- nagytakarítás, festés stb.

Oké.

Összegezve: tanítási időben nem mehetek szabira ezért, tanítási szünetben nem mehetek szabira azért.

Tavaly 5, azaz 5 nap szabin voltam egész évben összesen. Még dec 31-én is menni kellett. Egy iskolába, ahol téli szünet volt sehol egy lélek. Csak mi a technikaiak.

A tavalyi évből bennmaradt 25 – 5 = 20 nap szabim. Se ki ne adják se ki nem fizetik.

Kérdésem: hogyan milyen rend szerint kéren kiadni nekem a szabit jogszabály szerint?

Ha én azt mondom bármikor egy évben (akár szept 1-én), hogy most szeretném kivenni akkor el kell (kéne) hogy engedjenek?

Azt nem kérdezem a valós helyzet szerint hogy adják ki a szabit. Azt tudom. Sehogy.

2015. márc. 23. 20:06
 1/1 anonim ***** válasza:
Ha annyira nem akarnak a technikaiak bennt rohadni szünetben, akkor beszéljék meg egymás között hogy nem mennek be. Úgysincs rajtuk kívűl ott senki aki tudná, hogy ott voltak e. Mi is így csináljuk.
2023. jan. 5. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!