Külföld és magyar tanítási rendszer?
Ti szerintetek miben nyilvánul meg az, hogy a magyar oktatás nem éri el a nyugati példát? Milyen okokat sorakoztattok fel ennek bizonyítására?
Azt hallottam valahol, hogy pl az USA-ban a tanulók felnyomják egymást ha észreveszik, hogy valaki csal és hasonlók. Milyen tapasztalataitok, észrevételetek van a külföldi iskolákkal kapcsolatban (melyik országban, mi jellemző)
Félre értés ne essék: nem vagyok az a fajta ember, aki arra fogja a tudatlanságát, hogy "nem tanítanak rendesen". Nem nagyon vettem még észre azt, hogy "el lennénk hanyagolva". Jobban mondva természetesen tanárfüggő a tanítási módszer de valahogy mindig leadta/leadja a tanár az anyagot. Tehát nem értem minek mondják a kérdésem okát. Persze tudom, hogy kevés a pénz, nem telik minden esetleg a legmodernebb technikára de mindig is úgy tartottam, hogy aki akar tanulni az akkor is fog ha rossz a taníttatása, aki meg nem az mehet akár németbe akár angolba nem fog többet tudni.
A válaszokat köszönöm!
Lehet, hogy buta kérdés, de miért kellene követni a nyugati példát? Nyugaton tipikusan az megy, hogy egy irányba nyomják a gyereket, ezért teljesen primitívek a világ minden más terén, nálunk meg azért egy gimnazistára meg csak ragad valami a koszon kívül 4 év alatt. A követelmény is röhejes, úgyhogy még arra sem kell az embernek megszakítania magát. Itt egy kis csemege, ha tudsz angolul, hol van ez a magyar viszonyokhoz képest:
Nem véletlenül kerül ki a tudósok többsége Ázsiából, illetve a ,,porosz,, képzésű országokból, egyszerűen nem mondhatja azt valaki, hogy én csak ehhez értek, de abból nagyon, mivel bármilyen más tudományágra is bármikor szüksége lehet...
Egyet értek veled. Én alapból biológiai érdeklődésű vagyok de boldogulok a fizikai összefüggésekkel is (meg persze másokkal is)
AZért tettem fel a kérdést mert nem voltam még más országban (nyugati) csak állandóan hallom, h ilyen meg olyan jó minőségű az ország
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!